ijsbijlen/stijgijzers


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
S

sheldon

Guest
ik ben van plan stijgijzers en bijlen te kopen, zelf zit ik erg te twijfelen tussen charlet moser m10 en grivel g14 en quark ijsbijl van charlet en de top wing van grivel.
heeft iemand ervaring met deze merken, welke is het best.
gr debby
 
Van de producten die jij noemt heb ik alleen ervaring met de Quark. Wat het beste is kan ik niet beantwoorden. Slechs dat beide fabrikanten topmateriaal maken. Het spul is bedoeld voor extreme ijs en mixed-routes. Wat ben jij ermee van plan Debby??

:7
 
ik ben inderdaad van plan om ermee te gaan ijsklimmen, tot nu toe heb ik al het materiaal gehuurd. gr debby
 
Hola..

Dan zal je persoonlijke voorkeur de doorslag moeten geven denk ik. Beide bijlen zijn uitermate geschikt voor het verticale watervalijswerk, en op de ijzers kun je zowel alpien, mixed en ijsklimmend uit de voeten. Wat voelt het lekkerst en wat past het best.
De Top Wing is erg technisch en bedoeld voor leashless klimmen. Misschien is de Tech Wing een optie als je liever met polslussen klimt (Of ben je al zo goed dat je leashless klimt?).
De Quark heeft zich al bewezen als een absoluut topmodel dat door veel ijsklimmers gebruikt wordt. Persoonlijk is het de fijnste bijl waar ik ooit mee heb geklommen.
Ik heb eenmaal gelopen op de Sabretooth van BD. Deze heeft welliswaar horizontale frontpunten, maar het dubbele paar tweede punten voelde erg prettig. Dat spreekt misschien in het voordeel van de CM M10's.

Stel deze vraag ook eens op de prikborden van climbing.nl en de nkbv. Daar lopen meer ijsklimmers rond als hier, en je krijgt misschien een beter antwoord daar. Ik ben geen ijsklimexpert.
Of mail de mannen van http://www.ice-x.nl/. Dat zijn de specialisten Pur Sang.

Succes, en schrijf eens een ijsklimverhaal voor het schrijfblok hier..

Overigens is 2e hands ook een goeie optie. Er worden regelmatig bijlen verkocht op de nkbv-site. En die brengen je ook boven.

:7
martin
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan