ijsland 3 tot 20 september, welk materiaal neem ik mee


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ga van 3 tot 20 september naar ijsland, maar vraag was welke brander neem ik best mee een msr dragonfly of is een gasvuurtje meer als voldoende? Slaapzak tot welke temperatuur ga deze best? Als tent neem ik de VE25 mee.

Zou de trektocht van skogar tot Landmannalaugar doen
Vervolgens naar skaftafell gaan en dan naar jokulsarlon gaan zou daar beiden enkel dagen willen blijven zijn er nog andere mooie plaatsen die jullie aanraden?

Zouden voor de lange afstanden willen liften is dit mogelijk?

Gr jelle
 
Hoi Jelle,

Er zijn maar weinig tochten te vinden die fraaier zijn dan deze.
Met september ben je echter wel aan de late kant. De hutten zijn dan (op het winterraum na) gesloten. En daar is natuurlijk een reden voor....
Gewoon zomers kan het op ijsland al echt spoken. Hou er rekening mee dat in september zeker het stuk tussen Skogar en Thorsmork al onbegaanbaar kan zijn. De afdaling naar Thorsmork is stijl en heeft veradelijke stukken die met goed weer al lastig zijn.

Maar aangezien je met een VE-25 op stap gaat weet je dat wellicht al. Er is echter geen enkele tent die iedere weersgesteldheid op ijsland kan doorstaan.

Een slaapzak advies is juist hier lastig. In slecht weer kan het op de hoog gelegen punten (Fimmvorduhals, Hrafntinnusker) stevig vriezen en met name in slecht weer erg koud worden. In de dalen kan het bij goed weer ook prima nog zomerse temperaturen bereiken.

Qua vervoer kies je de handigste route omdat de meeste bussen niet meer zullen rijden. Qua route zekerheid is het te overwegen om in Landmannalaugar te starten om te voorkomen dat je bij Skogar al vast komt te zitten doordat je pas niet over kunt terwijl je vanaf de andere kant komende in Thorsmork nog alterntieven hebt.

Bij gemiddeld weer zou een gasbrander voldoende moeten zijn. Het is mij slecht gelukt om schone brandstof voor mijn dragonfly te vinden. In het hoogseizoen staat er een verbouwde caravan in Landmannalaugar die beperkt brandstof (waaronder coleman fuel) verkoopt. Ik ben bang dat die in september echter ook dicht is en dat je op loodvrije benzine van een benzinstation bent aangewezen. Alleen in reijkjavik zelf is wellicht gas te vinden zelfs daar zou ik vooraf even zekerheid over proberen te krijgen.

Liften over de niet al te druk bereden ringweg moet wel mogelijk zijn. Daarbuiten kon dat wel eens heel lastig zijn bij gebrek aan verkeersaanbod. Ik heb er echter geen ervaring mee.

Tot zover gevraagde en ongevraagde ;) opmerkingen

Groet,
Sander.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan