IJsland

  • Onderwerp starter putte650
  • Startdatum

Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

putte650

Guest
In 2002 wil ik met een collega een wandeltocht organiseren in het zuiden van IJsland, om precies te zijn van Skogar naar Landmannalaugar. De route hebben we aardig op orde, evenals het vervoer. Kan iemand ons iets vertellen over de zwaarte van de tocht. We denken de tocht begin juli in 5 dagen te lopen. Heeft iemand ervaring met GPS op deze route en hoe zijn de ervaringen met kamperen.

Ruud van Putten
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ruud,
mail mij even svp dan geef ik je het email adres van een vriendin van mij die net 2 weken terug uit Ijsland is teruggekeerd.
Zij heeft daar met SNP zo'n beetje het halve eiland gezien, met veel wandeltochten en een paar honderd foto's gemaakt.
Groetjes
Rob
 
Hoi Ruud,

Ik heb de route de andere kant op gelopen. We deden er 8 dagen over, maar hadden 2 'rust' dagen. In principe staat er 2 dagen voor Skogar-Thorsmork en 5 voor Thorsmork-Lanmannalaugar (volgens de folders). We waren er begin augustus en toen lag er nog redelijk wat sneeuw, maar was het allemaal goed te doen. Het kan denk wel in 5 dagen (wel flink doorlopen dan), maar er is erg veel te zien onderweg dus ik zou er wat meer tijd voor nemen. Ik heb geen GPS coordinaten, maar de route is met stokken gemarkeerd. Kamperen was geen probleem. Mocht je meer willen weten vraag je het maar.

Groeten, Jasper.
 
Hallo Ruud,

Wij hebben twee weken terug de route gelopen van Landmannalaugar tot Porsmork, op 4 dagen. Dit was wel op een heel rustig tempo, en met maar 4u stappen per dag. We hebben mensen ontmoet die van Skogar naar Landmannalaugar gestapt zijn in 3 dagen, maar dat is wel zwaar (8-10u per dag). Ook lag er maar weinig sneeuw meer. In 5-6 dagen is het zeker te doen. Als je de tijd hebt zou ik zeker proberen om een dagje meer te voorzien, als reservedag voor als het weer slecht is. Zo is de kans iets groter dat je met helder weer kan stappen; het is echt een prachtige tocht met fantastische uitzichten, en als er mist is is dat echt zonde!
Je kan bij alle hutten kamperen, zorg wel dat je een goede tent hebt die tegen zware wind en regen kan.
Wat navigatie betreft, wij vonden de route heel goed gemarkeerd, maar als er veel sneeuw ligt zijn sommige paaltjes waarschijnlijk niet meer te zien, en dan wordt het moeilijker. De standaard kaart van de route (van "Landmaelingar islands" ) is niet gedetailleerd genoeg om van groot nut te zijn (slechts 1:100000). GPS is dan waarschijnlijk een alternatief.

Veel plezier in elk geval!

Bart

PS Als je wat foto's van de tocht wil zien, dan moet je me maar mailen... bartdeman@pandora.be
 
Er zijn behalve de standaardkaarten van IJsland (die Landmaelingar "Atlas maps" noemt) ook nog topografische kaarten, volgens mij eveneens 1:100000 maar met veel meer details.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan