Ik ben op zoek naar....


....een zeven tot tien daagse tocht in de Alpen. Ik wil een aantal nachten ergens in een bos wild kamperen (dat dat niet mag boeit me niet), maar ook een paar keer in een hut slapen of een middagmaal nemen. Dit gebied moet echte bergen hebben, maar toeristisch weinig ontsloten zijn (Slovenie twee jaar geleden was echt perfect, maar daar ben ik al geweest dus zoek in nu iets anders), aangezien skipistes en een overdaad aan faciliteiten me niet echt een outdoor gevoel geven (alhoewel een bak koffie zo'n uur of twee nadat je de rugzak op hebt gedaan best fijn is op zijn tijd).

Eins
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Wat zo in mij opkomt is het gebied rond de Gran Paradiso (vall de Aosta). Bij de Gran Paradiso zelf wat drukker maar daar om heen toch rustiger met in ieder geval geen skipistes. Maarja wanneer ga je dat scheelt natuurlijk ook qua drukte.
 
Ik sprak een paar jaar geleden iemand die het gebied rond Mont Pelvoux in Frankrijk "ontdekt" had. Hij beweerde dat het erg rustig en ruig was aangezien er geen wegen door het massief lopen - hij was begonnen in La Berarde....
Maar moet eerlijk zeggen dat ik zelf geen ervaring heb met het gebied, behalve dat ik er vanuit Les Deux Alpes uitzicht op had :) Weet ook niet of het groot genoeg is voor 7-10 dagen...

Groetz,
Dennis
 
Ik ken maar enkele alpengebieden
(die ik dan iedere keer probeer door de strot van anderen te duwen)
Zal ik het nog een keer zeggen: de vercors verbinden met de minder bekende dévoluy (al kan je in beiden afzonderlijk best een week rondtoeren). Veel fotoreeksen zijn er hierover te vinden.
Ik kies er één die beide gebieden in zijn overzicht heeft.
http://www.tetras.org/Menu.html
 
De bedoeling is om eind september begin oktober op pad te gaan, zo laat mogelijk omdat ik heel graag in de herfst loop en zoals je aangeeft het dan rustiger is, maar vroeg genoeg dat de hutten nog open zijn en dat er nog geen sneeuw ligt. Althans niet onder de, zeg, 2000 meter.

Eins
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan