Impregneren rugzak?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo!

Graag jullie advies slash ervaringen over het volgende: van Nikwax is er een impregneermiddel te koop voor het waterafstotend/-dicht maken van materiaal als tenten, rugzakken en dergelijke. Is dit middel of soortgelijke middelen goed genoeg om de inhoud van mn rugzak te beschermen tegen het woeste water uit de hemel? En dan dus mn regenhoes thuis te kunnen laten? Niet dat die nou zo heel veel ruimte inneemt ofzo ;-) maar hoe meer dingen ik thuis kan laten hoe beter.

groeten, Bart

(Die zn rugzak steeds in en uitpakt en hem met steeds minder inpakt):7
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Het probleem zit niet zozeer in de stof, maar meer in de stiknaden tussen de stukken waterafstotend textiel. Hiervoor is Seam Sealer e. d. bedacht.
Groeten,
Boelo
 
Ik zou daar niet op vertrouwen, water kan door de kleinste gaatjes naar binnen... maar je zou het eens kunnen testen door je rugzak vol kranten een uurtje onder de douche te zetten...
Zelf heb ik al mijn spullen in een grote plastic zak in mijn
rugzak zitten. Een regenhoes loopt niet door tussen je rug en de rugzak. Bij langdurige regen wordt alles uiteindelijk vochtig, zonder die platic zak.

R.
 
Hi Bart,

Nikwax gearproof is bedoeld voor het waterafstotend (waterrepellent) maken van PU gecoate stoffen. Stoffen die door de PU coating aan de binnenkant waterdicht zijn. Aangezien de waterdichtheid van deze stoffen aan de binnenkant zit, is waterafstotendheid belangrijk om te voorkomen dat de buitenstof zich vol zuigt met water.
Voor rugzakken betekent dit water er afparalt,en de buitenstof niet volzuigt met water en schoner blijft. maar als de rugzak niet waterdicht is, wordt die door gebruik van Gearproof niet ineens wel waterdicht.

MVG

Rolf
 
Bart,

Impregneren met Nikwax Tent & Gear maakt de rugzak beter waterafstotend. Van een impregneermiddel mag je nooit verwachten dat hij 100 % waterdicht maakt maar indien goed aangebracht geeft Nikwax Tent & gear een goede bescherming. Het is wel belangrijk dat je zorgt dat je rugzak schoon is voor je hem gaat impregneren, volg de gebruiksaanwijzing en geef extra aandacht aan de naden.

Groeten,
Kees Kolbe.
Nikwax Benelux
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan