In de Op Pad


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
In de nieuwste Op Pad kwam ik wat bekenden tegen. Eerst al had ik een flits van herkenning, gewoon op een foto van een silhouet van een man en een kar erachter, maar toen zag ik ineens een engelensnoetje; verrek, dat was Elise! En het herensilhouet was Carl en de woorden waren die van Petra. Lachen!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

En heb je dan ook de voorwoord gelezen van de Redacteur? Ik citeer:

"Maar Op Pad schrijft toch niet voor jonge gezinnen? Klopt."Tja wat moet ik daar nu van vinden? Zal ik mijn abo dan maar opzeggen? omdat ze toch dat verhaal van Petra en Carl hebben gepubliceerd, omdat ik zelf lid ben van een jong gezin? :+

En nog meer Op Pad lol in deze uitgave:
Foto's van Lezers (blz 39), foto 2:
"Hier passeren we La Chapelle Fisbach (1827 meter) gelegen op de Hoge Venen, niet ver van de auberge waar we lekkere warme soep met brood gingen eten."

Voor de goede orde deze foto staat ook op de website van de Op Pad maar daar staat achter 1827 geen "meter" :eek:

Zie foto 142: http://www.oppad.nl/published/opp/content/pages/foto-van-lezer/foto-van-lezer-141-160.nl.html

En dan deze, wie volgt 'm? (blz 29, nr. 5):
"Slapen als Doornroosje"
Een goede isolatiemat voorkomt optrekkkende kou vanuit de ondergrond. Selfinflatable matten zijn comfortabel, maar kunnen stuk gaan. De ideale combi: een mat van gesloten celschuim en daarop een dunne self-inflatable. Een drieseizoenen slaapzak kun je opwaarderen door een fleece binnenzak te gebruiken of er een zomerslaapzak in te schuiven."

So far so good.... maar het gaat verder:

"Het lastige van slaapzakken is dat het lichaamsvocht dat je 's nachts verdampt IN (caps zelf gedaan) je slaapzak condenseert, waardoor deze na enkele nachten steeds vochtiger wordt en minder isoleert. Een ademende bivakzak kan DIT (caps zelf gedaan) probleem deels oplossen, het ijs vormt zich aan de binnekant van de bivakzak, wat je er 's ochtends gewoon uit klopt."

Op z'n minst disctutabel dit verhaal....

En dan heb ik 'm alleen nog maar gescanned en nog niet gespeld...
 
Ik vermoedde het ook, althans herkende de naam. Nou ja, bevestiging hier dus. Leuk verhaal!!

Fred
 
haha, mooi man die aannames van de Op Pad redactie. Het kapelletje herken ik wel, dat staat op Baraque Michel, inderdaad rechts van de grote weg van Eupen naar Malmedy, vlak naast de herberg. De hoogte is daar ongeveer 672m. Nou was het best aanpoten op een fiets met bepakking vanaf Membach tot Baraque Michel, maar 1827m...;) (1827feet wellicht?)

Grt

Sebastian
 
Nee joh 1827 is het bouwjaar en niet de hoogte... Alsof de Hoge Venen zo hoog zijn, minder hoog is minder stoer of zo...
 
Wat ik dan weer lachwekkend vind is het artikel over winterjacks. Mooi om te wintersporten, maar natuurlijk veel te warm om te wandelen...
 
Nee joh 1827 is het bouwjaar en niet de hoogte... Alsof de Hoge Venen zo hoog zijn, minder hoog is minder stoer of zo...

Echt waar joh? (dat zeg ik: 672m is daar de hoogte)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan