In de zomer Spaanse Pyreneeën of Ierland?


Status
Niet open voor verdere reacties.
De vakantie van ons is ivm het werk van Alfred nu al (verplicht) vastgelegd. Van 24 juli t/m 11 augustus. Lekker midden in het drukke en warme seizoen.

We zijn het er wel over eens dat het dit keer geen Zwitserland of Oostenrijk moet worden. Maar wat dan wel?

We twijfellen aan een rondreis met de auto door Ierland. Hoe zit het daar in dat seizoen met muggen en ander ongedierte. Kunnen we met de tent (we zoeken het liefst kleine natuurcampings) of is een B&B verstandiger?

Of worden het toch de Spaanse Pyreneeën. Gaan we dan vliegen of met de auto? Als we gaan vliegen, hoe verplaatsen we ons daar op een redelijk goedkope manier, of zijn er gebieden waar we ons 2 weken (of 3) kunnen vestigen en van daaruit kunnen wandelen. Met het vliegtuig kunnen we de tent niet meenemen.

Wat is leuk, te doen en betaalbaar en waar kan Milan goed mee naar toe?

Voorop staat dat we veel willen wandelen in gebieden waar de wandelwagen mee kan en dat we niet op drukke toeristische plekken en campings willen zijn.

Een bezoek aan een mooie historische stad is altijd leuk om erbij te doen.

Wie heeft advies?

Alvast bedankt.
Digna

- Wat een luxe om je nu al druk te kunnen maken over waar je de komende zomer naar toe gaat -
 
Hallo Digna,

Ierland is erg mooi je hebt er vele gebieden waar je goed kunt wandelen en als ik het mij goed herinner ook met paden geschikt voor de wandelwagen. Er zijn natuurlijke enkele erg toeristische plekken zoals the Cliffs of Moher, maar verder valt het reuze mee. Je hebt er ook erg mooie campings, die niet touristisch zijn en toch een heel erg mooi liggen. Heb daar op een camping gestaan met uitzicht of the Ring of Kerry en de Atlantische oceaan (erg mooi de zonsopkomst!).
Toen ik er naar toe ging was ik ook bang voor al die muggen, maar uiteindelijk heb ik geen muggenspul gebruikt en maar een keer gestoken. Het enige min-puntje van mij trip naar Ierland was twee weken regen, maarja dat is natuurlijk ook het echte Ierland gevoel en maak je 's avonds weer goed in de gezellig pubs:) En het kan juist in het zuid-westen ook erg warm (tropisch) door de invloeden van de oceaan.

Het Spaanse Pyreeen gedeelte laat ik over aan Raymond
:)
 
Voorop staat dat we veel willen wandelen in gebieden waar de wandelwagen mee kan en dat we niet op drukke toeristische plekken en campings willen zijn.


Digna: hier zit een beetje een tegenstrijdigheid in!
Zeker in de centrale pyreneeen zijn de enige plekken waar je "gebaande" paden met wandelwagen kwaliteiten zal vinden de drukkere plekken. Een wandelwagen in de bergen is zo wie zo redelijk onpraktisch, denk eens aan een goede rugdrager, al is dat een behoorlijk gewicht met Milan.

Maar als gebied kan ik je alleen het een en ander vertellen over de omgeving van Benasque:
De vallei is goed begaanbaar, met w-wagen en ja, er zijn daar veel mensen, maar veel is in de bergen altijd nog iets heel anders dan in de Efteling.
De meeste mensen concentreren zich rond de paar vennen of het hotel voor een uitstekende bak koffie á €1,10
Er zijn wat campings bij benasque maar gezien de ligging kan je daar veel onweersbuien verwachten in de zomer.
Ga net buiten de regio staan, bijvoorbeeld onze basis sinds jaren: La Baliera in Pont du Suert en je hebt veel en veel beter weer, een prachtige camping met een zwembadje en veel speelmakkertjes in 6 talen voor Milan
Vanuit La Baliera zit je overigens ook weer binnen 20 minuten in Aigus Tortus een NP wat als een van de mooiere in Europa gezien wordt waar je ook met een w-wagen uitstekend uit de voeten kunt.

Ik zou gewoon lekker met de auto gaan, met een tussenstop in de regio van Limoges rij je relaxed in 2 dagen er naar toe, grote stukken splinternieuwe snelweg zijn er tolvrij en eenmaal in Spanje is het leven beduidend goedkoper dan in Frankrijk, vooral de horeca is nog goed te betalen.

Mocht je meer info over de route of het gebied willen hebben, mail me dan even.
Greetz
Rob


Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Ik zou naar Ierland gaan, Ben er van de zomer geweest en het is prachtig wandelen met de kinderwagen. Als je met het vliegtuig gaat kun je daar een auto huren en is een hoop te zien en te beleven ook te voet.

Alcohol is prijzig maar de reis zelf is het goed te betalen. Langs de kust heb je weinig tot geen ongedierte naar mijn beleving, muggen ben ik alleen tegengekomen als ik het binnenland in ging.

Mijn ouders hebben een aantal jaar geleden een 10 daagse rondreis gedaan door Ierland en hebben genoten. Ze sliepen in gezellige B&B en het was zeer kindvriendelijk.

Hopelijk heb je er wat aan.

Veel succes met je keuze.

Groeten, Maegan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan