In september naar Peru


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo daar,
Ik ben van plan om in september naar Peru op vakantie te gaan met een reisorganisatie. De bagage wordt meegenomen tijdens de reis in een rugzak (ik heb een Jack Wolfskin Trail Head II (70+10l)). Nu heb ik van de organisatie begrepen dat je met je rugzak een gedeelte van het Inca Trail loopt.

Vragen:
- hoeveel kilo neem je mee? (188 lang en zo'n 74 kilo zwaar)
- wat voor een soort kleding neem je mee?

Wat zijn goede tips? Hebben jullie ervaring hiermee?

Bedankt !
 
Hoi Freek,

Je stelt wel gelijk een lastige vraag.

>- hoeveel kilo neem je mee? (188 lang en zo'n 74 kilo zwaar)

In mijn mening zo min mogelijk. Anderen zeggen tot een kwart van je lichaamsgewicht (bij jouw dus 18,5 kilo). Als ik zo de beknopte omschrijving van je vakantie lees, dunkt mij dat je niet gaat kamperen (maar misschien heb ik dat mis), dus zul je geen kampeer en kook uitrusting bij je hebben en dan denk ik dat je op hooguit een kilo of tien moet rekenen

>- wat voor een soort kleding neem je mee?

Dat is dus een moeilijke vraag. Het is namelijk heel persoonlijk. Heb je het bv snel warm of snel koud? Ik neem aan dat er in September in Peru redelijke temperaturen zijn, dus dat het niet te koud is? In algemene zin zo ongeveer dit:

1e laag:
-snel drogend shirtje, korte mouw (Odlo, Craft, Patagonia, Icebreaker)
-onderbroek
-paar sokken (Falke, Bridgedale, Smartwool)

2e laag:
-(afritsbare) trekking broek
-snel drogend shirtje, lange mouw

extra in rugzak:
-fleece trui
-regenkleding (poncho = goedkoop; paclite jas en broek = goed, maar duur)

Suc6 Eins
 
Beste Freek,

Wil je van de ervaren lopers op deze site advies, dan is het handig om bij jouw vraag ook te vertellen hoe hoog je loopt (de Inca Trail is tot over 4000 or what?), wat daar de te verwachten temperatuur op die hoogte in de winter is, of het een nat of droog seizoen is enzovoort.

Los daarvan zou je eens de zoekfunctie op deze site kunnen gebruiken. Er zijn ook veel adviezen gekomen op de met de jouwe vergelijkbare vraag van iemand die met een organisatie naar Nepal ging voor een trekking. Daar kun je ook veel uit halen.

Heb je trouwens van jouw reisorganisatie niet ook wat tips gekregen? Lijkt me wel, anders is het geen goede organisatie.

Marla
 
Heb zelf een jaar of 4 geleden zulke trip gemaakt in september, en toen droegen we op de Inca trail geen tent en geen eten/kookgerief, daarvoor zorgden dragers. De rest van onze bagage lieten we achter in het hotel in Cuzco.

Het hoogste punt waar we toen overnachtten was op 3.600 meter, de temperatuur was toen rond het vriespunt.
Overdag varieerde de kleding van t-shirt tot fleece trui + regenjack. Ga in elk geval niet met katoenen kleding op stap, want die kreeg mijn wandelmaat niet meer droog.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan