info Tour Mont Blanc


Status
Niet open voor verdere reacties.
Hey,
ik vertrek samen met een vriend begin september voor 2 weken naar de alpen om de Tour du Mont Blanc te lopen.
Dit is onze eerste keer dat we zo'n vakantie gaan doen, dus er is een sterk gebrek aan ervaring.
Ik heb dus een paar vragen om toch min of meer te weten te komen wat de tocht zal inhouden:
- Overnachtingen: We zullen een tent meenemen. Maar het klinkt aannemelijk dat die niet eender waar mag opgezet worden (we passeren Frankrijk, Italië en Zwitserland. Dit betekent waarschijnlijk ook verschillende regels en zullen ze misschien niet overal even streng zijn). Is het mogelijk de tour te volgen met enkel een tent (wildkamperen?)? Gîtes/refuges zijn natuurlijk niet uitgesloten. Heeft iemand een idee van de prijs voor een overnachting?
- voeding: Heeft iemand een idee van de uitgaven die men hieraan spendeert? Bijvoorbeeld ook als men de overnachting hiermee combineert. Wat voor voeding moeten we ook meenemen? We zullen een gasvuurtje meenemen.
- kleding: Dingen die aan te raden zijn of die men makkelijk over het hoofd ziet. We zitten toch altijd boven de 2000m bijna, dus ik neem aan dat winddichte en lichte kleding we handig zou zijn.
Ik ging eventueel ook nog een tent en een slaapzak kopen. Wat is zoal aan te raden?

natuurlijk is algemene info ook welkom!!

alvast bedankt,
Frederik
 
De TMB lijkt mij nogal een pittige tocht om als eerste te doen. Zou het niet net zo leuk en makkelijker maar vooral veiliger zijn om eerst een wat bescheidener tour te maken?

-Of je mag wildkamperen is niet zo'n punt. Dat mag in NL en BE ook niet en doen we toch. Als je je aan de volgende 'regels' houdt dan is er niet veel mis mee. Laat je tent opzetten (zonsondergang), geen lawaai maken, geen vuur maken, geen rommel maken of achterlaten en als je het helemaal goed wil doen dan neem je eventuele rommel van een ander die je vind ook mee (doe ik zelf overgens niet, ben geen scout :p), vroeg opstaan en zo rond zonsopgan weer weg. Meer info op www.lnt.org.

-Voor voeding kun je zoeken binnen het forum, er is een hoop te vinden. Je hebt meer nodig dan thuis, zeg maar zo'n anderhalf keer wat je normaal op een dag eet. Voor een volwassen man zo'n 3500 Cal en voor een volwassen vrouw zo'n 2500 Cal. Veel mensen vinden dat te veel om mee te nemen en vallen dus nogal af tijdens de tocht. Een kilo of vijf voor twee weken mag wat mij betreft.

-Tja je laatste vraag is zo algemeen. Heel eenvoudig gezegd: drie laagjes, de eerste is een thermisch shirtje (Icebreaker, Odlo), de tweede een dun winddicht jasje, niet te warm, de derde laag een waterdichte (Gore Tex). Dan een fleece trui in je rugzak.

Kijk even naar de draadjes van JelleV, daar staat een hoop nuttige info in.

Eins
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan