Info Vulkanweg


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Medio mei ben ik van plan de Vulkanweg in de Eifel te gaan wandelen.

Ik dacht dat het een redelijk bekende route was, maar desondanks kan ik niet echt veel informatie vinden. Op de algemene website (http://www.vulkanweg.de/vulkanweg.html) staat wel een globaal kaartje, maar niet de uitgebreide info die ik gewend ben van bijv. de Schotse langeafstandspaden.

Ik heb inmiddels wel het kaartmateriaal van de Eifelverein besteld (1:25000), maar daar zit weer geen handige afstandstabel bij. Ook heb ik geen gidsen kunnen vinden waar alles op een rijtje wordt gezet.

Hopelijk weet iemand hier een paar handige bronnen die ik als voorbereiding kan gebruiken.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Die gidsjes zoals in Schotland zijn denk ik oorspronkelijk geschreven omdat de heer Wainwright een standaard heeft gezet voor wandelgidsjes in Groot-Brittannië. De vraag naar gidsjes in Schotland is ook groot.

Het is niet gebruikelijk dat er van alle routes in de wereld gidsjes beschikbaar zijn. Ik zou mijn voorbereidingen dan starten door gedetailleerde kaarten te kopen. Je kunt ook proberen om via internet het VVV van een van de bezochte plaatsen te vinden en die om informatie vragen.

Op die site met het kaartje staan trouwens Buchtips met diverse boeken over wandelen in die contreïen.

Die kaarten heb je al. Afstanden bepalen kun je zelf met behulp van de kaart. Verder kun je het ook een beetje avonturen. Zorg dat je genoeg dagen hebt om de route te volbrengen, of evt. een punt tussendoor waar vandaan je een bus kunt nemen. Mijn ervaring is dat dit soort minder gedetailleerde plannen altijd wel op z'n pootjes terecht komen.

Linda
 
Als de route niet op die 1op25.000 staat ingetekend, zou je nog eens kunnen rondkijken of die misschien wel staat op andere kaarten. Zo heb ik bv. van de Ardennen een toeristische kaart van iets van 1op175.000 waar wel alle GR's op staan. Ik heb die nog wel eens overgetekend op de stafkaart. Bij een reisboekenwinkel, Donner of buitensportzaak kan je kaarten inzien.

grtz
Henk
 
De Vulkanweg staat wel op de Eifelverein kaarten ingetekend. Je kan afstanden makkelijk bepalen met zo'n kaartwieltje. Kan je zo kopen in elke buitensportzaak, ANWB en wellicht VVV. Met het wiletje volg je de ingetekende route en dan weet je het aantal km's. Reken in bergen met 1 uur wandelen ongeveer gem. 3km. Dan weet je bij benadering ook de wandeluren.
 
Of gewoon netjes een flink aantal avonden aan de tafel gaan zitten en de route opmeten. Dat kan met zo'n wieletje, of door netjes coordinaten uit te meten, die in een spreadsheet te zetten en met Pythagoras uit te rekenen hoe ver je moet lopen.

Ik zit vaak avonden zo te meten. Voordeel is dat je je route zo goed als uit je hoof leert. Nadeel is dat er veel tijd in gaat zitten. Wat geld investeren in een digitale kaart kan je een hoop tijd besparen omdat de software het dan voor je berekenen.

Ook een optie is gewoon gaan lopen. Als het donker is je tent opzetten. Bij zonsopkomst op pad en lekker niks plannen. Is ook een bijzonder bevrijdend gevoel.

Eins
 
Kaartmateriaal is inmiddels binnen. De route staat er inderdaad keurig op ingetekend, dus met het meetwieltje gaat het prima lukken.

Als Schotland-hiker ben ik wellicht wat verwend geraakt met alle info die daarover voorhanden is... Ach, het is ook wel weer eens leuk om een paar avonden zelf te puzzelen :)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan