info wicklow way

  • Onderwerp starter wilko1975
  • Startdatum

Status
Niet open voor verdere reacties.
W

wilko1975

Guest
Ik ben een beetje al aan het orienteren om volgend jaar de wicklow way te gaan te lopen in Ierland. Info over het land ed heb ik wel maar ik wou even weten of iemand deze route ook al eens gelopen heeft en weet of je daar wel ergens een camping tegen komt langs de route. ik weet namelijk dat bij bv de whw in Schotland daar kom je er veel tegen, maar in Ierland weet ik er geen. Nou heb ik op zich niets tegen wildcamperen maar zeker als het wat regend is een camping met drooghok wel prettig om maar niet te spreken van een warme douche om de paar dagen.

m.vr.gr Wilko de Boer
 
Hoi Wilko,

Ik heb de Wicklow way vanuit Dublin naar beneden gelopen. Dit was drie jaar geleden in Februari.
Wij hebben toen alleen wild gekampeerd, wat in februari niet zo'n probleem is. Ik heb niet speciaal naar campings gekeken, maar in mijn herinnering zijn we er geen tegen gekomen. Wat wel aanwezig is zijn diverse B&B adressen en pensionnetjes.
In Dublin hebben ze een prima jeugherberg als startpunt. De trein terug naar Dublin is een leuke reis.

groetjes, Jaap
 
Hallo Wilko,

In de "Op Pad" van november 1997 staat een mooi artikel over de Wicklow Way. Ik heb 'm zelf niet gelopen, maar citeer je graag een stukje over de overnachtingsmogelijkheden:

"De Wicklow Way Map Guide gaat uit van 2 overnachtingswijzen: Bed and Breakfast en jeugdherbergen. Maar: kamperen en hotels zijn ook mogelijk. Er is één officiële camping, bij Roundwood, maar verschillende B&B's bieden kampeermogelijkheid. Wildkamperen is soms mogelijk (met toestemming van de eigenaar). Hoog in de heuvels is dat soms lastig (niet vlak, zompig), de dalen zijn geschikter: o.a. Glencree Valley en bij de Dargle River."

Het artikel staat verder nog vol met andere nuttige informatie. Een goede openbare bibliotheek heeft de oude exemplaren van de Op Pad zeker beschikbaar.

Succes !

Erik
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan