Informatie over Noorwegen: Jotunheimen en Geirangerfjor...


Hallo! We willen een trektocht door Noorwegen maken.
Onze reis begint in Oslo. We willen weten hoe we vanuit Oslo zo dicht mogelijk bij Jotunheimen kunnen komen. We weten dat er goede trein en busverbindingen zijn tussen Oslo en Otta. Ook weten we dat je vanuit Otta met een toeristische bus naar Gjendesheim kunt komen. Gjendesheim is zover wij nu kunnen zien de beste plek om een wandeltocht te beginnen in Jotunheimen. We hebben enkele aanwijzingen dat er ook een directe busverbinding tussen Oslo en Gjendesheim bestaat, maar het lukt ons echter niet om hier op internet meer info over te vinden. Kan iemand ons hier meer over vertellen? Of andere (betere) opties?

Na een weekje trekken in jotunheimen willen we verder reizen naar de westkust, naar Geirangerfjord. Iemand nog tips om vanuit Jotenheimen naar Geirangerfjord te reizen. Of aansluitende routes, bijvoorbeeld na vijf dagen wandelen vanuit Gejendesheim???

Bedankt alvast!
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


RE: Informatie over Noorwegen: Jotunheimen en Geiranger...

Beste Manonh87,

Heb je ook de zoekfunctie op deze site al gebruikt?
Ik heb de indruk dat Jotunheimen misschien wel het meestbesproken gebied op de Hiking-Site is.
Er zijn tientallen prikbordlijntjes hierover, vele over de aspecten die je aanroert. Misschien dat je er eens een regenachtige zondagmiddag (morgen is je kans!) aan kunt besteden?

Marla
 
Afgelopen zomer ben ik vanaf Geiranger naar Ovre Ardal in Jotenheimen gereisd (via een omweg). Volgens mij heb ik ook nog wel busboekje liggen daarvan.

M'n ervaring is dat er genoeg bussen gaan, en dat je overal informatie erover kunt krijgen. Alleen beetje opletten in welk district je zit. Dus gewoon naar Noorwegen toe gaan en daar de bussen uitzoeken werkt prima!

Als je er met die websites niet uitkomt, en specifiekere vragen hebt, lees ik het wel hier.

grtz
Henk
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan