informatie pyreneeen grvraagd


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
halo allen,

zojuist hebben ik en een vriend van me besloten dat onze vakantie niet naar schotland gaat, maar dat we deze zomer naar de pyreneeen gaan.(In de hoop dat het weer daar minder hollands is)
Het is ons plan om daar met de auto heen te rijden, paar dagen kamperen en wandelen en dan een (of meer) tocht(en) van meerdere dagen te gaan lopen (het liefst met wildcamperen).

wie kan ons nu helpen aan:

-een mooi ruig gebied waar wij dit leuks kunnen beleven
-informatie over te lopen routes
-informatie over plaatsen waar wij onze auto kunnen stallen tijdsens een tocht (tis niet onze auto namelijk)

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, alvast heel erg bedankt

Jan-Willem
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

[font size="1" color="#FF0000"]Laatst gewijzigd op 15-07-01 om 07:04PM (GMT 1)[/font][p]Jan-Willem,

Da's een thuiswedstrijd voor mij :)

Als ik zou moeten kiezen voor je dan wordt het of het gebied rond Benasque of het gebied rond Nuria. Beide gebieden leveren je een zeer ruime keus aan routes en bergen op en in beide gebieden kun je af en toe nog eens wildkamperen (waarschijnlijk bedoel je bivakeren, het overnachten voor één nacht). Voor beide gebieden geldt tevens dat je de auto redelijk veilig kwijt kunt in het nabijgelegen dorp (Benasque of Ribes de Freser).

Andere gebieden die ook de moeite waard zijn vind je rond het gebied van de parken Ordesa en Aigues Tortes, maar hier zijn zeer strenge regels van kracht als het gaat om bivakeren/wildkamperen.

Overigens is het leuke van de eerder genoemde gebieden dat er midden in de vallei (Benasque en Nuria) een camping is waar je je spullen kunt laten en dus ook makkelijk elke dag een nieuwe dagtoecht kunt kiezen.

Het gaat hier om de Spaanse Pyreneën (waar het dit weekend overigens ontzettend aan het stormen is en we bijna letterlijk zijn weggespoeld).

Grtx,

Raymond
 
Hier in Barcelona is er een info-centrum voor Nuria. Daarnaast ben ik zo af en toe in Benasque. Mocht je dus een paar folders willen, dan kan ik ze je waarschijnlijk wel toesturen als ik ff langsga.

Groeten en succes,

Raymond
 
haai

Dat zou ik echt heel erg tof van je vinden, maar ik betwijfel of die mij op tijd zullen bereiken. (ik vertrek namelijk de 28ste naar oostenrijk voor een week, dan weer snel naar huis om dan een paar dagen later weer te vertrekken naar de pyreneen)
Ik denk dus dat ik deze week maar eens naar de winkel stap voor een kaart en een gids en dan dat we er maar gewoon heen moeten rijden.

heel erg bedankt in ieder geval

Jan-Willem
 
hallo

Omdat ik bij nader inzien toch maar solo op vakantie ben gegaan, en ik absoluut geen enkel woord spaans spreek, heb ik maar besloten om naar schotland te gaan.

Maar toch nog bedankt voor de info, misschien wat voor volgend jaar.


Jan-willem
 
en het is inmiddels volgend jaar!

En jawel ik wil naar de pyreneeen, of in ieder geval een heel lange tocht in prschtige natuur

(bv coast 2 coast gr10/11/hrp)


groet janwillem
 
[laatste wijziging op 24-07-02 om 22:34]Natuurpark Sierra de Guarra (vlakbij Huesca). Fantastisch mooi en de mooiste canyons ter wereld, dat hebben ze me toch heel overtuigend kunnen wijsmaken. Als je graag iets actiefs doet dan is dit echt een must. Enorm duur is het niet (wij betaalden via een reisbureau 500eur voor 7 dagen, all-included).
Totaal verbod op wildcamperen en open vuur (brandgevaar). Voor de rest is het een hele mooie buurt om te wandelen of je dag te slijten in een van de 'zwemkommen' in de riviertjes.

Jan
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan