Ingezonden: Baikal Belukha Expeditie


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Ik kreeg afgelopen weekend onderstaande info binnen. Wellicht interessant voor de liefhebbers van Siberië:

Siberië: Baikal Belukha Expeditie
Van mei tot september vindt in Siberië de Baikal Belukha Expeditie plaats. In vier maanden zal de expeditie te voet, per mountainbike en zelfs per raft van Lake Baikal tot Mount Belukha trekken, meer dan tweeduizend kilometer door de Siberische republieken Buryatia, Tuva en Altai.
De expeditie zal uitgevoerd worden als fundraising tocht voor een viertal projectgebieden van het WereldNatuurFonds die op de route van de expeditie liggen.

Het bijeengebrachte geld zal door het WWF gebruikt worden om in deze gebieden te werken aan onder andere de bescherming van het met uitsterven bedreigde
sneeuwluipaard en het Argali bergschaap en het behoud van de kwetsbare en unieke natuur. Ook zal een deel van het geld gebruikt worden om de lokale bevolking bij de
natuurbescherming te betrekken en ze te informeren hoe deze gebieden verantwoord gebruikt kunnen worden. Geïnteresseerden worden dan ook opgeroepen om de expeditie en het WWF te steunen door een donatie over te maken.

Tijdens deze expeditie is de ongekende schoonheid van de wildernis en de fascinerende nomadische cultuur even belangrijk als de fysieke uitdaging. De route door de drie
Siberische republieken wordt grotendeels te voet afgelegd, door een diversiteit van landschappen. Van dichte taigabossen en uitgestrekte toendra, tot alpine bergketens, open riviervalleien en semi-woestijnen. De expeditie zal verder kennis maken met de rijke cultuur van de lokale bevolking die veelal nog een half nomadisch bestaan voeren. Voor het vervoer van materialen en voedsel in deze geïsoleerde regio maakt de expeditie gebruik van pakpaarden. Onderweg zal tevens een poging gedaan worden de drie hoogste toppen van deze republieken te beklimmen, respectievelijk Munku Sardyk (3491m), Mongun Taiga (3976m) en Belukha (4506m).

Expeditieleider is de 33-jarige freelance journalist Twan van Bakel die al eerder vijf maanden door de wildernis van Lapland trok en na een wereldreis van veertien maanden naar Rusland vertrok waar hij de plannen voor deze unieke expeditie smeedde.

De Baikal Belukha Expedition zal verslag doen van deze unieke reis door middel van logboek updates en foto’s, die terug te vinden zijn op deze website. Satelliet communicatie maakt het mogelijk om van het laatste nieuws direct op de hoogte te zijn en zo de expeditie van dichtbij mee te maken.

Meer informatie over de expeditie op www.baikalbelukha.com

Grtx,

Raymond
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan