INGEZONDEN: BergFotoWeken 2010


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
In september en oktober 2010 vinden in en rond het Zwitserse bergdorp Visperterminen voor de tweede maal de BergFotoWeken plaats. Beroepsfotograaf Menno Boermans geeft tips en tricks tijdens wandelingen door de prachtige Walliser bergwereld. Elke dag staat in het teken van een ander thema, waarover onder andere Charles Dufour uitgebreid zal vertellen. In de avond worden de gemaakte foto’s besproken en bewerkt. Hans Lotgering geeft advies over de mogelijkheden van de digitale beeldbewerking.

Visperterminen
Visperterminen, op een hoogte van 1378 meter boven het Visperdal gelegen, is een uniek bergdorp in het hart van het Zwitserse Wallis waar traditie door de bevolking in ere wordt gehouden. Het is een paradijs voor fotografen en bergwandelaars. De stoeltjeslift brengt je vanuit het dorp naar 2000 meter, een ideaal uitgangspunt voor korte en lange bergwandelingen. Hier is een toeristisch nog onontdekt landschap met meren, oude watersystemen (Suonen) en adembenemende uitzichten op Weisshorn, Bietschorn, Fletschhorn en in de verte de grote Aletschgletsjer. In Visperterminen bevinden zich op een hoogte van 1150 meter Europa’s hoogste wijngaarden.

Menno Boermans
Na zijn studie aan de FotoAcademie in Amsterdam werkte Menno Boermans jarenlang voor Nederlandse dagbladen als Het Parool en Trouw. Later specialiseerde hij zich in de bergsportfotografie en sinds een jaar woont en werkt hij in het Zwitserse Wallis. Expedities voerden hem onder meer naar Pakistan, Nepal, Marokko, de Andes, Papua en Scandinavië. Tot zijn opdrachtgevers behoren National Geographic, Air Zermatt, Op Pad, de Hoogtelijn, Focus Magazine en tal van internationale bergsporttijdschriften. Hij is coauteur van het Bergsportfotoboek Ooghoogte.

Fotograferen in Visperterminen
Talloos zijn de thema’s die de fotograaf in en rondom het dorp vindt.
Enkele voorbeelden:
- de prachtig bewaarde oude dorpskern met de fotogenieke ‚Herrenviertelplatz’
- het uitzicht naar het diep gelegen Rhônedal
- de mooie ‚Weiler’ Niederhäusern, Oberstalden, Unterstalden en Bitzinen
- de oudere vrouwen die nog hun sobere klederdracht dragen in het veld of bij hun dagelijkse deelname aan de mis
- de boeren bij het snoeien van de wijnranken of bij het hooien en dat altijd tegen het decor van Weisshorn en Brunegghorn
- jachtopzieners die in het Nanztal de Suone volgen op zoek naar gemzen
Door de bijzonder open ligging naar het westen kunnen in de namiddag, met het warme licht, prachtige foto’s
worden gemaakt.

Periode: 26 september – 02 oktober (week 39) en 03 oktober – 09 oktober 2010 (week 40)

Deelnemers
- Van de deelnemers wordt verwacht dat zij enthousiaste fotografen zijn die hun kennis van het fotograferen met een digitale spiegelreflex camera willen verbeteren. Verondersteld wordt dat de deelnemers een goede basiskennis van de fotografische principes, van hun fototoestel en van softwareprogramma’s als
Photoshop, Lightroom of Aperture hebben.
- minimum leeftijd is 18 jaar
- lichamelijke conditie: deelnemers worden geacht in goede conditie te zijn. Dit betekent dat zij zonder problemen een bergwandeling van vijf uren kunnen maken.

Leiding en assistentie
- Menno Boermans (professioneel bergfotograaf)
- Charles Dufour (initiatiefnemer en contactpersoon met Visperterminen Tourismus)
- Hans Lotgering (ondersteuning bij de digitale beeldverwerking)
- Heinz Stoffel en Treuhold Berchtold (gediplomeerde Bergwandelleiders)

Prijs
De deelnemers overnachten in hotel Rothorn in Visperterminen. Afhankelijk van de gewenste kamer zijn de kosten tussen de 1015 en 1095 euro p/p.

Meer Informatie
Op www.heidadorf.ch zijn een inleiding, een gedetailleerd programma en een inschrijfformulier van de BergFotoWeken 2010 te vinden.
Bij Charles Dufour, e-mail: charles.dufour@inter.nl.net.
Bij Hans Lotgering, e-mail: lotgering@wxs.nl.
www.mennoboermans.ch
www.lotgering.net/fotografie.html
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan