[INGEZONDEN] Berghutten en liften in Trentino langer open dit najaar

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Ook in het najaar heb je genoeg mogelijkheden om de bergen in Trentino te verkennen. Want waar normaal gesproken de meeste berghutten in de Noord-Italiaanse regio eind september sluiten, blijven dit jaar vele refugio’s langer open, een aantal zelfs tot eind oktober of begin november. De meeste zijn gemakkelijk te bereiken dankzij de handige liften in de buurt, terwijl sommigen een bestemming op zich zijn en pas te bereiken zijn na een dag wandelen op hoogte of via een spectaculaire via ferrata. Daarnaast keert het initiatief I Rifugi del Gusto terug naar een aantal berghutten in Val di Fassa, waar tijdelijk heerlijke gourmet maaltijden worden geserveerd.

Berghutten die langer openblijven

Degenen die van de levendige kleuren van de herfst in de bergen willen genieten, kunnen op verschillende plekken in Trentino terecht. In het Adamello gebergte zijn de volgende hutten langer open: San Giuliano boven Caderzone (dagelijks open tot 4 oktober en in de daaropvolgende weekenden tot 3 november), Trivena in Val Breguzzo (tot 4 oktober) en Val di Fumo (open tot half oktober). In de Brenta Dolomieten, aan de kant van Val d'Ambièz, vind je de berghut Cacciatore (vanaf 20 september in het weekend geopend) en boven Molveno kun je tot 11 oktober de hutten Croz dell'Altissimo en La Montanara bezoeken (deze laatste is ook open in het weekend tot 1 november). In het gebied Pale di San Martino is Canali - Treviso Rifugio tot 11 oktober open. In de Lagorai Groep wandel je door uitgestrekte lariksbossen die tot leven komen met gele en okerkleurige tinten en kun je aan de kant van Valsugana de berghut Sette Selle e Serot terecht, die open is tot 30 september en daarna tot eind oktober in de weekenden.

I Rifugi del Gusto – eten op sterrenniveau
Er is niets fijner dan verwelkomd te worden in een berghut voor een heerlijke gourmet maaltijd die je alle energie geeft om weer op pad te gaan. Dit is het idee achter het initiatief 'I Rifugi del Gusto', dat van 19 september tot 4 oktober terugkeert naar de volgende berghutten in Val di Fassa: Rifugio Castiglioni Marmolada a Passo Fedaia, Rifugio Pian dei Fiacconi, Rifugio Friedrich August, Rifugio Sasso Piatto, Rifugio Roda di Vael, Rifugio Stella Alpina Spiz Piaz en Rifugio Vajolet, Rifugio Antermoia, Baita Cuz en Rifugio Fuciade.

Veiligheidsmaatregelen bij de berghutten
Uiteraard gelden ook hier de standaard hygiëneregels en moet er in en rondom de berghutten voldoende afstand gehouden worden. Daar waar dat niet mogelijk is (bijvoorbeeld in de berghut zelf), is een mondkapje verplicht, die zelf meegebracht moet worden. Daarnaast wordt reserveren voor de lunch aanbevolen en is dit voor een overnachting verplicht. Bij een overnachting in een berghut moeten gasten eigen slippers, slaapzak en kussenhoes meenemen. Voor mensen in nood blijven de deuren altijd open!

Meer informatie over Trentino in de herfst:
https://www.visittrentino.info/nl/vakantie-ideeen/special-herfst

Up to date informatie omtrent alle huidige COVID-19 maatregelen:
https://www.visittrentino.info/nl/articles/practical-info/informatie-coronavirus
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan