INGEZONDEN: Bergredding.nl


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Een nieuw initiatief op het gebied van veiligheid in de bergen:
www.bergredding.nl

Op deze weblog houdt Menno Boermans -belangeloos en op eigen naam- nieuwtjes bij over risico, veiligheid en redding in de bergen, met als doel het risicobewustzijn van de Nederlandse bergsporter te vergroten.

Hij zal ongevalsberichten publiceren, maar ook weetjes over materiaal en preventieve berichten.

Aandacht krijgen alle takken van bergsport, van wandelen tot expedities.

www.bergredding.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Heel goed initiatief! Leren van andere situaties en wat voor invloed het weer allemaal kan hebben. De website lezende zitten er ook situaties tussen van domme pech. En ook toch weer een brilliant verhaaltje van één stoere brit (pfoeh laatst nog een filmpje gezien van twee stoere britten...). Even in een gletsjerspleet donderen en dan je zelf eruit slepen om vervolgens direct naar beneden te gaan, je spullen achterlatend, linea recta naar huis. En maar zoeken wie die gast uberhaupt was en waar die gast is gebleven.
 
Handige link. Het linkje op die site over sneeuwvelden die op de loer liggen is zeer nuttig om te lezen. Ik heb zelf ooit bijna het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld op zo'n verraderlijk stukje hardbevroren sneeuw (op de Weisshorn, die ik ooit nog eens wil beklimmen). Ik gleed uit en als er niet toevallig een grote steen twee meter lager in het sneeuwveld had gelegen, had ik onmogelijk nog kunnen remmen en was ik zo het dal in gelanceerd, met pickel en stijgijzers op de rugzak...
Ik heb toen mijn lesje geleerd en doe steeds mijn stijgijzers aan als ik zo'n steil bevroren sneeuwveldje tegenkom.

R.
 
Vind het ook een mooie link. Heb meteen even verder geklikt naar de spot messenger. Leuk ding. Jammer dat die functionaliteit niet op mijn gewone GPS zit.

Ben ook een keer van de berg afgegleden op de afdaling van de Jungfrau. Berg omhoog via het Rotall en omlaag via de Aletsch gletscher. Wel stijgijzers, maar een te kort touw voor de ijzeren stangen daar. Gelukkig hield mijn pickel het anders had ik in het Rotall gelegen net als twee Duitsers drie weken eerder. Ook van bijna ongelukken kan je leren en dan natuurlijk het best van die jezelf overkwamen. Ik zet mijn stijgijzers nog beter neer en bestudeer de route nog beter.

J.
 
>Heel goed initiatief! Leren van andere situaties en wat voor
>invloed het weer allemaal kan hebben.

Boeiende site inderdaad.
 
Die SPOT messenger is nu ook in Nederland verkrijgbaar.
Ben nog even aan het kijken of ik er een ga aanschaffen of dat ik hem ga huren voor de keren dat ik op pad ben.

Twan
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan