INGEZONDEN: Deelnemers UCBeyond expeditie lopen zich wa...


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Als voorbereiding op de expeditie naar de berg Aconcagua (6962 meter) in Argentinië in januari 2008, zullen al de 10 deelnemers van UCBeyond expeditie op 13 oktober as. de nacht doorbrengen op de skipiste van de Uithof. Het doel is teambuilding en voorbereiding op slapen in extreme omstandigheden. Het is een goede mogelijkheid om het materiaal te testen. Zijn de slaapzakken warm genoeg? Op de top van de Aconcagua zal het -20 graden zijn, dus een gedegen voorbereiding is van groot belang.

Deze kick-off van de expeditie betekent ook direct de start van het arrangement ‘Noordpool Experience’ van de Uithof. Bedrijven kunnen in dit arrangement overnachten op de sneeuwbaan in expeditietenten, waarbij diverse aspecten van een echte expeditie aan bod komen: maaltijden bereiden, sneeuwkajakken, sneeuwval. Het arrangement wordt afgesloten met een uur skiën door de ’s nachts gevallen sneeuw.

Wat deze expeditie bijzonder maakt is dat alle expeditieleden de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa hebben, dat zijn beiden chronische darmziektes. Ze willen met het beklimmen van de Aconcagua in Argentinië laten zien dat een chronische ziekte geen belemmering hoeft te zijn voor het neerzetten van topprestaties. UCBeyond staat dus voor verder kijken dan de beperkingen van je ziekte.

Op de website www.c-mex.nl is nog veel meer informatie te vinden over deze bijzondere expeditie. Daar staat oa. het klimschema, het profiel van alle deelnemers en een weblog. Vanaf de berg zullen op deze site ook dagelijks updates geplaatst worden.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan