[INGEZONDEN] European Outdoor Film Tour is weer terug!


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Avontuur, sport en veel gevoel: De European Outdoor Film Tour is weer terug. Met o.a. Sophie Planque. De fotojournaliste gaat op de fiets op pad van Alaska naar Vuurland: Een indrukwekkend epos, dat op subtiele maar intensieve wijze de kleine momenten de volle aandacht geeft. In 972 Breakdowns gaat het om het avontuur van je leven. Vijf kunststudenten en – studentes rijden met hun Ural-motorfietsen door o.a. Rusland, Kazachstan en Mongolië naar New York en scheppen wellicht een nieuwe kunstvorm: Het Theater van de Pech. Dit theater als kunstvorm vervult zijn eigen doel en laat onverbloemd zien dat het vaak veeleer om de weg zelf gaat dan om de uiteindelijke bestemming.

EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---1.jpg


TIP: lees onderaan hoe je kans maakt op gratis entree-kaarten voor de voorstelling in Utrecht, Nijmegen of Den Haag!

Alpiene sport van wereldklasse vind je in Triple Edge. Michi Wohlleben en Lukas Hinterberger vieren op de Salbitschijen (2985m) een alpiene wereldpremière en in de mountainbikefilm The Nine Wheels wil een Zwitsers gezin zich niet zomaar aan het noodlot overgeven, maar bewijzen dat sterke verbondenheid hoop biedt en zo grenzen overwonnen kunnen worden.

Na de première in Duitsland op 11 oktober 2023 in de Alte Kongresshalle in München is het programma met meer dan 350 voorstellingen in negen landen te zien. De duur van een voorstelling is rond 120 minuten. Inclusief toelichting en loterij duurt een geheel programma in totaal rond de tweeënhalf tot drie uur.

Het programma
The great traverse

Fietsavontuur: Sophie Planque en Jérémy Vaugeois fietsen van Alaska naar Vuurland. Gedurende hun tweeënhalf jaar durende reis documenteert Sophie niet alleen de fascinerende landschappen van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika met haar camera, maar ook de ontmoetingen met de meest uiteenlopende mensen, die zij en Jérémy onderweg tegenkomen. Aan het einde van hun reis hebben de twee niet alleen de beide Amerika’s met hun bewoners leren kennen, maar hebben ze ook vooral zichzelf beter leren kennen.
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---2.jpg


972 breakdowns
Johannes, Elisabeth, Efy, Anne en Kaupo hebben net hun kunstopleiding afgerond, nu willen ze iets van de wereld zien, vreemde culturen beleven en nieuwe indrukken opdoen. Ze gaan op weg naar New York en wel op vier motorfietsen met zijspan van het Russische merk Ural. Van Halle (Saale) gaan ze via Oost-Europa, Kazachstan en Mongolië naar het Hoge Noorden van Rusland. Van daaruit willen ze de Beringstraat naar Noord-Amerika oversteken. Maar voor ze zover zijn, moeten onze vijf kunstenaars ontelbare pechgevallen oplossen, want hun motorfietsen zijn alles behalve betrouwbaar...
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---3.jpg


The nine wheels
Emric (10) en Raoul (13) Schneeberger kennen bijna elk bike-park in Europa. Met hun ouders Toni und Laetita wonen ze in een camper en trainen om de paar dagen op een andere plek. Maar het mountainbike-paradijs heeft een keerzijde: Laetitia lijdt aan een degeneratieve zenuwziekte – de reden voor dit gezin om vooral in het nu te leven.
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---4.jpg


Summits in the sky
Het team rond de Franse paraglider Antoine Girard zet koers naar de Karakoram en verkent met hun glijschermen het luchtruim tussen de zeven- en achtduizenders van de regio. Ook al is zuurstof schaars op deze grote hoogte, toch hebben zij een nieuw paragliding-hoogterecord binnen handbereik.
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---5.jpg


Triple edge
De twee alpinisten en berggidsen Michi Wohlleben en Lukas Hinterberger gaan voor een bijzondere alpiene uitdaging. Ze willen de drie toppen van de Salbitschijen (2985m) voor de eerste keer in de winter beklimmen. Daarmee staat hun een avontuur op bijna 3.000 meter hoogte te wachten.
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---6.jpg


Shifting
De snowboarder Camille Armand is bekend vanwege zijn kunstzinnige en razendsnelle stijl. Rond zijn thuisstad Chamonix rijdt de 30-jarige zonder concurrentie. In de Noorse Lyngenalpen is monsieur Armands gevoel voor de sneeuw nog veel indrukwekkender en daarmee prima geschikt voor het Grote Witte Doek.
EUROPEAN-OUTDOOR-FILM-TOUR-2023---7.jpg


Meer info over de huidige Tour en de voorstellingen op: http://www.eoft.eu/

Gratis entree-kaarten winnen?

Hiking-site.nl mag 3x2 entree-kaarten weggeven voor verschillende voorstellingen in Nederland: https://hiking-site.nl/goodies-2023_european-outdoor-film-tour.php

 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan