INGEZONDEN: Fiets en Wandelbeurs 2008 op 2 en 3 februari


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Fiets en Wandelbeurs 2008 op 2 en 3 februari
Opnieuw in de Amsterdam-RAI

De Fiets en Wandelbeurs 2008 vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 februari in het Holland-Complex van de Amsterdam-RAI. Net als bij de drie voorgaande edities krijgt ook de komende beurs een uitgebreid inhoudelijk programma van lezingen en workshops in diverse zalen en lounges van het aangrenzende congrescentrum. Vooral deze combinatie maakt de Fiets en Wandelbeurs een echte belevingbeurs voor een gerichte doelgroep. Daarmee onderscheidt de Fiets en Wandelbeurs zich duidelijk ten opzichte van andere toeristische beurzen.

Uitgebreider wandelprogramma
Tijdens de komende Fiets en Wandelbeurs zal vooral het wandelprogramma fors worden uitgebreid en o.a. de volgende thematische indeling krijgen:
• Wandelen over boerenland;
• Wandelnetwerken;
• Wandelen met kinderen;
• Pelgrims te voet;
• Bergwandelen in de praktijk;
• De Europese lange afstandspaden;
• Wandelaars informeren wandelaars.

Uitdagend fietsen in het hooggebergte
Behalve het wandelen krijgt natuurlijk ook het fietsen weer een belangrijke aandacht. Nieuw in 2008 is:
• Uitdagend met de racefiets in het hooggebergte;
• Met de mountainbike over glibberige paadje.
De gebruikelijke aandacht voor recreatief fietsen blijft.
Fietsers informeren fietsers en het Pelgrimspaviljoen zullen zeker weer terugkomen.
Vele actieve wereldfietsers en ervaren wandelaars worden bij het programma betrokken.
Ook de gezellige drukte en de ontspannen sfeer van de voorgaande beurzen blijft gehandhaafd.

Fietsroutes verbinden niet alle fysiek
De Fiets en Wandelbeurs richt zich puur op de doelgroep fietsers en wandelaars. Meer dan 95 procent van de bezoekers van de afgelopen beurs vond deze combinatie een juiste keuze. Daarmee biedt de Fiets en Wandelbeurs ook maatwerk. Fietsers en wandelaars worden als doelgroep steeds belangrijker binnen de toeristische sector. Overal in Europa ontwikkelen landen en regio’s fiets- en wandelroutes met een totaal pakket aan voorzieningen. Nieuw is bijvoorbeeld de bewegwijzerde fietsroute langs de Donau in Kroatië, Servië, Bulgarije en Roemenië. Landen die een paar jaar geleden nog met elkaar in conflict lagen werken nu samen: fietsroutes verbinden niet alleen fysiek.

Internet
Hoewel 80% van de bezoekers van de laatste Fiets en Wandelbeurs aangaf dat Internet een belangrijke informatiebron voor hen betekent, heeft internet hen niet weerhouden om de beurs te bezoeken. Dit lijkt de stelling te bevestigen dat naast Internet er duidelijk behoefte blijft aan een persoonlijke informatie overdracht op een beurs als de Fiets en Wandelbeurs.

Langer op de beurs
De bezoekers blijven ook steeds langer op de beurvloer. Had in 2005 nog 40% van de bezoekers minder dan 2 uur nodig, dit was in 2007 gedaald naar 14%.
Daartegenover steeg het aantal bezoekers dat langer dan 4 uur op de Fiets en Wandelbeurs bleef van 7% in 2005 tot 30% in 2007

Gemist op de beurs
Ondanks de positieve waardering van de bezoekers met een gemiddeld rapportcijfer 7,64
gaf 34% van de bezoekers aan iets gemist te hebben op de beurs. Op de vraag: “Wat heeft u dan gemist,” kwamen vooral verkeersbureaus uit landen uit het zuiden en het noorden van Europa meermalen naar voren. Verder hebben de bezoekers van de beurs de behoefte om meer praktische artikelen onmiddellijk op de beurs aan te kunnen schaffen.

De beursorganisatie houdt met deze signalen vanuit het publiek serieus rekening bij de organisatie van de komende beurs. De totale oppervlakte zal ook in 2008 minstens 17.000 vierkante meter bedragen. De Fiets en Wandelbeurs is hiermee als beurs voor fietsers en wandelaars uniek in Nederland, maar waarschijnlijk ook tot ver over onze landsgrenzen. De organisatie rekent op meer bezoekers dan de 11.200 aan de afgelopen beurs.

Meer informatie over de Fiets en Wandelbeurs staat op de site: www.fietsenwandelbeurs.nl
 
Aha,

Zo te horen moet ik dan weer vrij vragen en ik zal er voor zorgen dat Maarten en Pieter die dag ook geen andere afspreken gaan maken.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Ik durf het bijna niet te zeggen....maarruh, hmm, dan zit ik in Brisbane :)

Groetz,
Dennis

- Net terug uit Sydney -
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan