INGEZONDEN: Fiets en Wandelbeurs (28 feb/1 maart)


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Het voorjaar komt eraan. Nog een paar weken en Nederland trekt er weer massaal op uit: te voet of op de fiets voor een tochtje in eigen land of bij voorbeeld de Belgische Ardennen en wat dacht je van de Duitse Eifel. Ondertussen denkt men ook na voor leuke bestemmingen in de vakantie: van de Franse Jura tot het Thaise Chiang Mai.
Fietsen en wandelen zijn ín: goed voor het menselijke lichaam en het fris houden van de menselijke geest, maar uit onderzoek blijkt dat fiets- en wandelvakanties ook nog zorgen voor aanzienlijk minder milieuvervuiling

Bijna 400 standhouders
Bron van veel inspiratie en informatie is de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari en 1 maart in de Amsterdam-RAI.
Bijna 400 standhouders zijn dit jaar aanwezig met hun reizen, hun landen, hun fiets- en wandelgebieden, hun hotels, campings en andere vormen van accommodatie, hun arrangementen, hun fietsen, buitensportartikelen en andere materialen voor een geslaagde fiets- of wandelreis.

Méér fietsen
Op de Fiets en Wandelbeurs zijn dit jaar aanzienlijk méér fietsen. Het fietstestparcours is groter dan ooit. Opmerkelijk aanwezig zijn de E-bikes, de elektrische fietsen die bij het trappen tegen een pittige wind in een handje kunnen helpen. Natuurlijk staat de fiets van de jaar, de Gazelle Chamonix Innergy, klaar voor een test. Dat geldt ook voor de nieuwe Santos met een V-snaar in plaats van een ketting.

Benelux Paviljoen
Hier vinden de bezoekers alles over: wandelnetwerken, fietsknooppunten, boerenlandpaden, klompenpaden, thematochten, blootvoetslopen, trekkershutten, voetveren, natuurkampeerterreinen, boerencampings, Stayokay-hostels, natuurvriendenhuizen, overnachten bij vrienden op de fiets, fietscafés, paalkamperen bij Staatsbosbeheer, overnachten samen met de hond in een hondvriendelijke bed & breakfasts

Méér landen
Ook dit jaar zijn er weer meer landen op de Fiets en Wandelbeurs met hun mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Nieuw is 2009 zijn: Hongarije, Zweden, Servië (met de Donau fietsroute) Turkije en Spanje.

Spanje Gastland
Spanje is meer dan friet van Piet en lol aan de Costa del Sol. Rond de Plaza Mayor laat Spanje zich zien als fiets- wandelland met Vías Verdes (groene wegen) en schapentrekroutes.

200 enthousiaste vrijwilligers
200 ervaren fietsers en wandelaars zitten klaar om de bezoekers te informeren over hun favoriete fiets- en wandelgebieden aan de hand van hun fotoboeken, kaarten en andere materialen. Hiervoor zijn op de beurs vier paviljoens met informanten ingericht:
• Fietsers informeren fietsers;
• Wandelaars informeren wandelaars;
• Het pelgrimspaviljoen met informatie over pelgrimsroutes;
• Het outdoorpracticum en de camping. Dit is gericht op materialen.

Lezingen in zeven zalen
In zeven zalen van het direct aan de beurshallen grenzende RAI-Congrescentrum nemen bekende auteurs en buitensporters hun bezoekers meer op hun tochten: van fietsen door religieus erfgoed in Brabant tot een expeditie naar Antarctica.


De Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam is op 28 februari en 1 maart open 10 -17 uur.
De toegang bedraagt 12, - Euro. In de voorverkoop via www.fietsenwandelbeurs.nl of in alle ANWB-winkels 10 Euro

Voor meer informatie: www.fietsenenwandelbeurs.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


En HS is in de fietshal geplaatst tegenover de koek en zopie zag ik. was er geen plek meer vrij in de wandelhal?

Mij vind je als 1 van die 200 vrijwilligers in de wandelhal op de themastand wandelen met kinderen (10.D.12). Daar ga ik weer voor de 2e keer uitleg geven welke mogelijkheden er zijn om met kleine kinderen te wandelen, wat je kan wandelen met kinderwagens en rugdragers, hoe je kan 'licht'gewicht kamperen met kleine kinderen en hoe je daarmee zelfs kan trekken.
 
Hiking-site.nl staat er 2x zelfs: in de Hollandhal bij het Spanje plein om uitleg te geven over hiking/bergwandelen in Catalonië en met een flinke winterstand in de wandel-hal om info te geven over winterkamperen. Gezien de grote gele wintertent en bijbehorende dame in winterkleding kan het niet missen :)

Raymond
 
Aha bij de koek en zopie zit dus het Spanje plein.


De winterstand ga ik dan ook wel vinden met zo'n gele, vermoedelijk dan een TNF VE, tent. Maar uh dame in winterkleding? Dat is iets te veel kleding om mannelijke bezoekers mee te trekken :+

Ik ga jullie wel zien als ik even kan ontsnappen, ik zal ook even dan bij Radical langs wippen .
 
Mwoah laat ik als Rugzakloper lekker schizo zijn. Ik zal de buff wel bij me hebben.

Leuke foto, als mijn geheugen mij niet in de steek laat was dat boomschors bij de stand van X-socks.

Ik had toch meer zoiets als de verschrikkelijke sneeuwvrouw/man verwacht. Dus compleet van top tot teen in 3-laags GTX, met D-schoenen en Baclava op met skibril, stijgijzers op de rugzak (daar loop je immers niet mee aan je voeten over de beursvloer), toerski's aan de rugzak, pickel in de hand, setje ijsbijlen aan de zak, en de stokken tussen de tanden. Over de schouders 60m dubbeltouw en aan de heupband een complete ijzerwinkel van karibiners, ijsboren etc. En uiteraard woest puffend van het te dragen gewicht.
 
>De winterstand ga ik dan ook wel vinden met zo'n gele,
>vermoedelijk dan een TNF VE, tent.

Een veel gemaakte fout: niet alle gele wintertenten zijn een VE van TNF. Ook in dit geval niet; het is een K2-XT van Eureka!.

Dat geldt overigens ook voor veel van die gele tenten die je op foto's van boven de 5000 meter ziet: mensen denken dan vaak direct dat het allemaal VE's van TNF zijn, maar dat is lang niet altijd zo :)

Raymond
 
LOL tja die VE is ook zo'n icoon. Prima hoor dat het een Euraka! is. Hij zal niet minder opvallen daardoor. Hebben ze daar ook thee?
 
Thee? Volgens mij hebben ze een complete bar... een paar meter verder ;)

Raymond
 
Blijkt een foutje te staan op de website van de F&W. Er is geen aparte themastand voor wandelen met kinderen naar verluidt (op 10.D.12 is een NKBV feestje met jeugdzomerkampen en andere NKBV events waar je kinderen mee kan sjouwen en niet te vergeten de klimmuur) ik sta in het rijtje WIW o.a. bij de winterkampeerders en andere landeninformanten (10.B.90). Mag de pret zeker niet drukken.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan