INGEZONDEN: Figuranten gezocht voor promofilm in noord Zweden


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Bijna gratis vakantie!

Ben je op zoek naar een heel goedkope vakantie vol met indrukken? We hebben iets voor je…
We zijn een startend toeristisch bedrijf in Noord Zweden, we bieden accommodatie en activiteiten. Voor een promotiefilm van onze de zomeractiviteiten zijn we op zoek naar ‘figuranten’ die een week bij ons willen verblijven en verschillende activiteiten willen meemaken. Als tegenprestatie verblijf je gratis in onze accommodatie en maak je alle activiteiten mee.

Wie zoeken we?
We zoeken twee gezellige stellen, of een vriendenclubje van 3 a 4 personen met enige hike ervaring en voldoende eigen gear voor een tweedaagse trektocht.


Het doel?
We gaan een promotiefilm maken van de zomeractiviteiten die we aanbieden in Zweeds Lapland. Gedurende de week loopt een cameraman mee met alle activiteiten. Op een ongedwongen manier proberen we zoveel mogelijk materiaal te krijgen om een promotiefilm te kunnen maken. Film en foto materiaal dat niet gebruikt wordt zullen we als content gebruiken op social media. Ervaring als figurant is niet nodig, we hebben een spontaan en ongedwongen resultaat voor ogen.


Wat gaan we doen?
 • We filmen een tweedaagse trektocht in de bergen van Lapland (technisch niet moeilijk).
 • We filmen een mountainbike tocht door de bossen.
 • Mogelijk gaan we vissen, al dan niet met een bootje een meer op.
 • We filmen een avond bij een tipi op een mooie locatie (een andere locatie dan in de bergen) jullie kunnen blijven slapen in de tipi.
 • Mogelijk een middernachtzon huskytocht mbv een buggy.
 • We gaan zeker bessen plukken, koffie drinken bij een vuurtje, en genieten van de uitzichten.

Wat we verwachten?

Omdat het doel is een promotiefilm te maken, is het noodzakelijk dat je / jullie schriftelijk akkoord geven om gefilmd en gefotografeerd te worden tijdens de activiteiten. Vanwege een druk schema gedurende de week verwachten we een actieve en flexibele instelling en commitment over de planning. De activiteiten met bijbehorende planning lijkt op een vakantie maar is in werkelijkheid best een drukke week, er zal niet al te veel vrije tijd zijn om zelf te besteden.


Inclusieven
 • Vervoer van het vliegveld naar de accommodatie
 • Vervoer naar de activiteiten
 • Overnachtingen in de accommodatie
 • Activiteiten zoals hierboven beschreven

Exclusieven
 • Vliegtickets (Ter info, de (dag)prijs voor een retourticket vanaf Amsterdam naar SKelleftea bedraagt op dit moment circa € 350 tot €400,- afhankelijk van de gekozen vlucht.)
 • Eten en drinken gedurende het gehele verblijf
 • Campeeruitrusting voor het hiken
 • Alle onderdelen die niet onder inclusieven benoemd zijn.

Wanneer:
1 (aankomst) tot 7 september (vertrek) 2019

Voorwaarden
Indien er een dag ‘vrij’ gewenst is dan wordt deze dag verrekend obv € 150 p.p. p/dag.

Hoe contacten?
Like ons op facebook via Laplandstuga en stuur een messenger bericht.
Volg ons op instagram via Laplandstuga en stuur een DM

Ik heb er zin in, wie gaat er mee?!

Groet,

Alex
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Beste Alex,

Ik lees geen leeftijdsvereiste voor de fuguranten.
Waarschijnlijk heb je in je marketingplan een doelgroep bedacht. Ik vermoed dat de figuranten daar qua leeftijd bij aan moeten sluiten.

Marla
 
Beste Alex,

Ik lees geen leeftijdsvereiste voor de fuguranten.
Waarschijnlijk heb je in je marketingplan een doelgroep bedacht. Ik vermoed dat de figuranten daar qua leeftijd bij aan moeten sluiten.

Marla

Hoi Marla, dank voor je opmerking. De leeftijdscategorie is niet van het grootste belang. Een groep met een leeftijd tussen de 25 en 45 jaar lijkt het best passend op de doelgroep die we willen aanspreken. Maar nog belangrijker is het dat we actieve gezellige mensen mee krijgen...
 
Ik ben commercieel fotograaf, aanverwante branche dus. Ik wil graag even waarschuwen voor contracten waarin je afstand doet van al je (portret)rechten. Let goed op wie het beeldmateriaal mag gebruiken, waar, hoe lang etc. Voor je het weet zie je over 20 jaar je gezicht nog steeds terug op internet. Weet jij hoe je leven er dan uitziet? Misschien ben je dan directeur van een renewable energy bedrijf. Dan kan zo'n foto/video bij het kampvuur je nog jarenlang in de problemen brengen. Lees dit artikel even: https://petapixel.com/2018/08/02/sh...oto-shoot-now-her-face-is-misused-everywhere/

Verder is er amper een vergoeding voor 7 dagen werken - want ja, dit is werken, vergis je niet. Modellen verdienen €500-1000/dag voor dit soort shoots, en die krijgen al hun onkosten vergoed, hier moet je zelf je eigen vliegreis betalen. Ik vind dit uitbuiting en krijg hier een onaangenaam gevoel bij. Je moet het zelf weten, maar ik zou het NIET DOEN!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik vind het een beetje overdreven om dit uitbuiting te noemen. Ik kan me goed voorstellen dat een beginnend bedrijfje zich geen betaalde modellen kan veroorloven en op zoek is naar een goedkopere manier.

Een promofilmpje maken in ruil voor een weekje gratis vakantie vind ik zo gek nog niet. Ik heb daarom wel moeite met de dingen die exclusief zijn gezet. Al het eten en uitrusting? Komop, zijn jullie een buitensportbedrijf of niet?

Fotos en portretrecht? Ik weet het niet. Mensen zetten zelf al de gekste dingen op internet. Dan lijkt me dit redelijk onschuldig. Het moet natuurlijk wel netjes zijn afgebakend en vastgelegd.
 
@jdw: dan noem je Über waarschijnlijk ook geen uitbuiting; belachelijk lage prijzen hanteren voor de oneigelijk-zelfstandige (!) chauffeurs zodat het bedrijf er groot door kan groeien, en over een paar jaar als er zelfrijdende auto's zijn diezelfde chauffeurs vriendelijk bedanken voor de bewezen diensten (lees: afdanken). Dit is een soortgelijke constructie.

Ik heb trouwens nog een aanvulling op mijn pleidooi: ze hebben het over 'figuranten'. Dat is pertinent onwaar, echte figuranten spelen (letterlijk) een achtergrondrol, en dat is hier allerminst het geval want de deelnemers spelen de hoofdrol in deze productie.
 
nogmaals @jdw: wat mensen zelf allemaal online zetten, prima, moeten ze vooral zelf weten. Maar dit beeldmateriaal wordt straks overal actief gepushed in online advertenties op Google, Facebook etc etc en dat is een heel wezenlijk verschil. Elke zoekopdracht met 'Zweden' kan die advertentie + foto/video laten zien, en wie weet over 20 jaar nog steeds... En daarom schreef ik al dat ze het contract héél goed moeten lezen op dit soort details. Dus denk niet te licht over mijn eerdere bericht, nogmaals: lees die link eens door: https://petapixel.com/2018/08/02/sh...oto-shoot-now-her-face-is-misused-everywhere/. Het is welliswaar geen 1 op 1 verhaal, maar de overeenkomsten kan je niet negeren.
 
Hoi @JeroenBouman ,

Gelukkig mag iedereen op het prikbord zijn of haar mening uiten, zolang dat binnen de grenzen van het fatsoenlijke blijft. Jouw reactie zit wat mij betreft op het randje. Naar mijn persoonlijke mening een zwaar overtrokken reactie welliswaar, maar nog net(!) binnen de grenzen van het fatsoenlijke. Je bent hier namelijk een startende ondernemer onder andere van uitbuiting aan het betichten, waarbij je zeer extreme voorbeelden aanhaalt.

Ik kan me voorstellen dat je op basis van je ervaring en expertise mensen wilt waarschuwen voor misbruik dat gemaakt kan worden met getekende contracten met betrekking tot portretrecht, maar je overtrekt het zwaar met je beschuldigingen. Dit komt voor mij overeen met iemand die een tweedehands product wat te duur aanbiedt direct van fraude en afzetterij te betichten en mensen te wijzen op kinderarbeid die wellicht is gebruikt voor de productie van het aangeboden product: heel ver misschien waar, maar zwaar overtrokken.

Maar dat mijn persoonlijke mening. En gelukkig mag een ieder zelf beslissen of ze op het aanbod ingaan of niet en daarbij in ieder geval gewaarschuwd zijn. Net als een ieder zelf mag beslissen of ze wel of niet een tweedehands product voor een aangeboden prijs willen aanschaffen of niet...

Raymond
 
 • Leuk
Waarderingen: jdw
Richard, zoals ik eerder al schreef moet iedereen vooral zijn/haar eigen beslissing maken, maar heel goed bewust zijn van alle mogelijke consequenties. Ik betaal mijn modellen en figuranten graag een fatsoenlijke vergoeding voor bewezen diensten, zoals ik zelf ook graag een fatsoenlijke beloning ontvang voor mijn werkzaamheden. Kwestie van goed fantsoen naar elkaar. Anno 2019 is goed fatsoen dat helaas niet altijd vanzelfsprekend, vandaar mijn waarschuwing. Jouw term 'kinderuitbuiting' is trouwens nog een flinke stap verder (over het randje IMHO) dan mijn simpele 'uitbuiting'. Maar dat is ook maar een mening.
 
@JeroenBouman dank voor de uitleg.
In begin dacht ik ook goh wat leuk. Alleen thuisplanning technisch niet handig . maar na lezen ben ik gaan rekenen enzo. In het slechtste geval met je vluchtkosten ben je toch een hoop geld kwijt. is het toch niet bijna gratis. Ik denk dat degene toch met een beter aanbod moet komen.
 
Zonder onnodig olie op het vuur te gooien denk ik dat er veel is te zeggen voor beide gezichtspunten. Enerzijds het dilemma van een startende onderneming en een oplossing voor promotie. Anderzijds de dingen die gebeuren in casu beeldrecht en soortgelijke zaken. Waar ik me persoonlijk ook mee kan vinden. Enfin, we can ‘agree to disagree’....


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Als ik kijk naar het volle programma is er weinig vakantie. Alle dagen op de filmset en een vrije dag kost nog eens extra.

Ben bij n regionale zender bekend en kan zeggen dat er veel tijd zit in opnames maken, zoals in de werklijst zijn genoemd.

Maar als je ervan houdt, is het wel leuk.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan