[INGEZONDEN] Handboek Vogels van Nederland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Begin juni verschijnt het langverwachte ‘Handboek Vogels van Nederland’. Dit handboek gaat dieper dan gewone vogelgidsen in op het leefgebied, de verspreiding, de trek, de trends en de gevoeligheden van alle soorten. Bij iedere soort is een QR-code opgenomen die doorlinkt naar de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland. Een aanrader voor beginnende vogelaars en gevorderden.

1718217923301.png

'Handboek Vogels van Nederland' beschrijft ruim 300 vogelsoorten die je in Nederland kunt zien. Alle broedvogels, doortrekkers, zomervogels en wintergasten komen aan bod, evenals een aantal zeldzame soorten en exoten. Van aalscholver tot zwartkop en van alk tot zeearend: dit boek beschrijft van elke soort waar en wanneer je hem tegen kunt komen, hoe zijn leefgebied eruitziet en wat de trend is.

Van elke soort worden eveneens een aantal opvallende kenmerken of eigenschappen beschreven. Geen enkel ander Nederlands vogelboek is zo compleet en overzichtelijk als het ‘Handboek vogels van Nederland’.

Dit handboek gaat dieper dan een gewone determinatiegids in op het leefgebied, de verspreiding, de trek, de trends en de gevoeligheden van de soorten. Bij iedere soort is een QR-code opgenomen die doorlinkt naar de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland.
  • Ruim 300 vogelsoorten in woord en beeld
  • Leefgebied, verspreiding, vogeltrek, trends en gevoeligheden
  • Informatie over aantallen, voortplanting en de Rode Lijst
  • Inclusief een complete lijst van alle vogelsoorten die sinds 1800 in Nederland zijn waargenomen
  • Overzichtskaart met goede vogelgebieden
  • De nieuwste taxonomische naamgeving en volgorde
  • QR-codes naar geluiden en aanvullende soortinformatie

‘Handboek vogels van Nederland’ vormt samen met ‘Zakgids Vogels van Nederland en België’ de ideale partner om meer over Nederlandse vogels te leren. ‘Handboek vogels van Nederland’ is compleet geactualiseerd en herzien.

Luc Hoogenstein is een bekend bioloog, schrijver en natuurfotograaf. Zijn foto's worden gepubliceerd in binnen- en buitenland. Luc werkte onder andere bij Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten.

Ger Meesters heeft dertig jaar ervaring als redacteur en is gespecialiseerd in het vertalen en opmaken van boeken over ornithologie, fotografie en reizen.

TitelHandboek vogels van Nederland
AuteurLuc Hoogenstein en Ger Meesters
UitgeverKNNV Uitgeverij
Uitvoering17 x 24 cm, 344 p, hardcover
ISBN9789050119412
Prijs€ 34,95
Tags
Vogels van Nederland, ornithologie, vogelboeken, vogelgids, vogels kijken, vogelherkenning, vogelbescherming

Vanaf 11 juni 2024 verkrijgbaar in de boekhandel en https://knnvuitgeverij.nl/artikel/handboek-vogels-van-nederland.html
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan