INGEZONDEN: Landelijke opleiding voor Nivon-reisbegeleiders in 2007


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Het Nivon is een grote vereniging die onder andere groepsreizen naar avontuurlijke bestemmingen organiseert (www.springreizen.nl, www.nivonjong.nl). Om plezier en veiligheid van deze reizen te vergroten is een landelijke opleiding opgezet onder de naam BERG.
Dit initiatief van bergsportgroepen en NivonJong zal enthousiaste wandelaars opleiden tot volwaardige begeleiders voor zowel jongeren- als volwassenenreizen van het Nivon.

De basisopleiding (deel A) is bedoeld voor reizen in laag- en middengebergte en omvat 2 opleidingsweekends (30 maart - 1 april en 11-13 mei). Op deze weekends worden onder andere weerkunde, kaart & kompas, materiaalkennis, tochtenplanning, bergsport-EHBO en groepsprocessen gegeven. Tijdens een bivakweekend in de Ardennen (1-3 juni) wordt deze kennis ook in de praktijk getoetst.

De vervolgopleiding (deel B) is bedoeld voor reizen in winter en hooggebergte en omvat een les berggevaren en een-weekse alpiene beginnerscursus in het Dachstein-gebergte onder begeleiding van een Oostenrijkse berggids. Deze vervolgcursus zal plaatsvinden van 23-30 juni.

De basisopleiding A kost niets; reiskosten worden vergoed (OV tenzij niet mogelijk). In de alpiene cursusweek is halfpension in een berghut inbegrepen; overige en reiskosten van en naar Dachstein niet. De cursus is alleen bedoeld voor mensen die een Nivonreis willen begeleiden.

Interesse? Voor 2007 zijn er 15 cursusplaatsen beschikbaar. Bel of mail ons voor een intake-gesprek. (Marijn Koole, spring_nivon@hotmail.com 06-18737276.)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan