INGEZONDEN: Landelijke opleiding voor Nivon-reisbegeleiders


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Voor alle mensen die hun weg in de bergen kennen en hun passie met een groep willen delen!

Het Nivon is een vereniging van ruim 30.000 leden die ook groepsreizen naar avontuurlijke bestemmingen organiseert (uitgebreide info op www.springreizen.nl, www.nivonjong.nl). Om plezier en veiligheid van deze reizen te vergroten is een landelijke opleiding opgezet onder de naam BERG. Dit initiatief van bergsportgroepen en NivonJong zal enthousiaste wandelaars opleiden tot volwaardige begeleiders voor zowel jongeren- als volwassenenreizen van het Nivon.

De basisopleiding (deel A) is bedoeld voor reizen in laag- en middengebergte en omvat 2 opleidingsweekends (4-6 april en 9-11 mei). Op deze weekends worden onder andere weerkunde, kaart & kompas, materiaalkennis, tochtenplanning, bergsport-EHBO en groepsprocessen gegeven. Tijdens een bivakweekend in de Ardennen (6-8 juni) wordt deze kennis ook in de praktijk getoetst.

De vervolgopleiding (deel B) is bedoeld voor reizen in winter en hooggebergte en omvat een les berggevaren en een-weekse alpiene beginnerscursus in het Dachstein-gebergte onder begeleiding van een Oostenrijkse berggids. Deze vervolgcursus zal plaatsvinden van 21-29 juni.

De basisopleiding A kost niets; reiskosten worden vergoed (OV tenzij niet mogelijk). De vervolgopleiding B is eveneens gratis! In de alpiene cursusweek is halfpension in een berghut inbegrepen; de cursist betaalt alleen overige en reiskosten van en naar Dachstein. De cursus is alleen bedoeld voor mensen die een Nivonreis willen begeleiden.

Interesse? Voor 2008 zijn er 15 cursusplaatsen beschikbaar. Bel of mail ons voor een intake-gesprek. (Marijn Koole, mkoole@nivon.nl 06-18737276.)
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan