INGEZONDEN: Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Met een unieke ligging tussen de Kitzbüheler en de Zillertaler Alpen biedt de vakantieregio Alpbachtal Seenland wandelaars een waar hikeparadijs. Een wandelgebied met meer dan 900 km uitgestippelde wandelwegen, die met de kabelbanen makkelijk te bereiken zijn. Naast mooie dagtochten, kunnen er ook meerdaagse wandeltochten worden gemaakt. Er is een driedaagse route voor families en twee vierdaagse tochten voor gevorderden en voor experts. Welke meerdaagse route outdoorliefhebbers ook kiezen, er wordt altijd overnacht in gezellige, comfortabele bergpensions.

Meerdaagse wandelingen behoren tot de meest indrukwekkende natuurervaringen van de Tiroler bergen. Een paar dagen doorbrengen op een duizelingwekkende hoogte en genieten bij gezellige berghutten. Alpbachtal Seenland biedt drie meerdaagse routes van verschillende niveaus die vakantiegangers naar de mooiste plekjes van de regio leiden.

Driedaagse Familie Tour Alpbachtal
In drie dagen 19 kilometer en 1.184 hoogtemeters bewandelen, dat is waar de driedaagse Familie Tour Alpbachtal voor staat. Deze middelzware wandeltocht begint in Alpbach en voert langs vier dorpen in de regio. Per dag wordt er drie tot vier uur gewandeld en is er dus nog genoeg tijd om te ontspannen. Zo passeren de wandelaars de eerste dag het kleine bergmeer ‘Hösllacke’ en verder op de route gaan de kleine schatzoekers op zoek naar kleurrijke ertsstenen. Na de eerste etappe wordt er overnacht bij Bergpension Holzalm op 1.439 meter hoogte. Klimmers trotseren de volgende dag de ‘Gratlspitz’ (1.893 meter) en wie het rustig aan wil doen, wandelt door de bossen en Alpenweiden naar Pinzgerhof, waar de tweede nacht wordt verbleven. Hier steken de kinderen de handen uit de mouwen en helpen de boer met het verzorgen van de dieren. Op de laatste dag wacht een makkelijke wandeling terug naar Alpbach.

Vier dagen wandelen door de Brandenberger Alpen
De Brandenberger Alpen Tour is een vierdaagse wandeltocht over vier bergtoppen van de Brandenberger Alpen en het Rofangebergte. De route heeft een totale lengte van 51 kilometer waarbij 3.608 hoogtemeters bergopwaarts en evenveel meters bergafwaarts worden overbrugd. De tocht begint bij de Sonnwendjochbahn in Kramsach en eindigt de eerste dag in het hoogdal Brandenberg. De tweede dagetappe is met zes tot zeven uur, de langste wandeling van deze tour en voert via de Jocheralm naar Pinegg. De volgende dag staat er een mooie route langs de pittoreske Zireiner See op het programma. De vierde en tevens laatste etappe is een korte wandeling van twee uur naar het startpunt.

Expert-tour: vier etappe wandeling voor ervaren bergwandelaars
De derde meerdaagse wandeltour, met vier etappes, heeft een afstand van ca. 49 kilometer met 3.300 hoogtemeters bergop en 4.288 hoogtemeters bergaf. De highlights van deze meerdaagse wandeling zijn de beklimming van de ‘Grosser Galtenberg’, de hoogste bergtop van Alpbachtal, het panoramische uitzicht op de Grossglockener, de hoogste berg van Oostenrijk en het zicht op 26 kerktorens en

Consumenten vinden alle informatie over de meerdaagse wandelingen op: www.alpbachtal.at/mehrtagestouren
 

Bijlagen

 • Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 1.jpeg
  Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 1.jpeg
  252,9 KB · Weergaven: 168
 • Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 2.jpeg
  Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 2.jpeg
  385,2 KB · Weergaven: 182
 • Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 3.jpeg
  Meerdaagse wandelroutes door vakantieregio Alpbachtal Seenland - 3.jpeg
  307,9 KB · Weergaven: 171
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan