INGEZONDEN: Mooiste wandeling van Nederland in teken van buiten is gezond


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Op zaterdag 8 mei 2010 gaat voor de 5e maal de “MOOISTE WANDELING VAN NEDERLAND” van start. De tocht staat dit jaar in het teken van de “BUITEN IS GEZOND”. Belangstellenden kunnen kiezen uit 10, 20, 30, 40 en 50 km.

Op www.kaskuinre.nl is informatie te vinden over de starttijden. De wandelingen gaan door Kuinderbos en natuurgebied de Weerribben

MOOISTE PLEK VAN NEDERLAND
De Weerribben werden in 2005 in het gelijknamige TV programma van de NCRV verkozen tot de mooiste plek van Nederland. Een deel van de route loopt over de oude zeedijk tussen het oude land van NW Overijssel en het nieuwe land van de Noordoostpolder, de dijk biedt de deelnemers een unieke landschapsbeleving. Boven de weilanden van Overijssel de dartelende weidevogels die ware luchtgevechten leveren met een kraai die zich te dicht bij waant, in de Noordoostpolder, de grootste ‘bollentuin’ van Nederland zullen de laatste bollenvelden mogelijk nog in bloei staan. In de dorpen als Luttelgeest, Blankenham, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre langs de route zijn de stempelposten en zal er muziek en entertainment zijn voor de deelnemers en toeschouwers, daartussen een adembenemende oase van rust, ruimte en natuur. In overleg met de gemeente is het wandelparcours zo veel als mogelijk autoluw gemaakt.

VERZORGING
Deelnemers krijgen op diverse plaatsen iets aangeboden door de organisatie of sponsoren, zo krijgen deelnemers op deze dag van Staatsbosbeheer druivensuiker snoepje, geeft Vitens alle deelnemers een mooie bidon die gevuld kan worden met fris en helder water. Een bekende bakker schenkt alle deelnemers een krentbol. Door de organisatie is de laatste kilometer van het parcours omgedoopt in de “Via Tulpia” met een knipoog naar de 4 daagse in Nijmegen en krijgen alle deelnemers zolang de voorraad strekt een bos tulpen aangeboden.Eenmaal terug bij het startpunt is er voor alle deelnemers een mooie herinneringsmedaille. Onderweg worden van alle deelnemers foto’s gemaakt die later via internet te verkrijgen zijn. Langs de route zijn diverse EHBO posten ingericht door het Rode Kruis van Noordoostpolder en Steenwijkerland, door de organisatie zijn hier toiletten bij geplaatst.
Zie ook www.demooistewandelingvannederland.nl

RIJROUTE EN PARKEREN
De start en finish zijn te vinden aan het Vijverpark in Kuinre, parkeren geschied op de Hopweg die deze dag tussen Kuinderweg en Schansweg is afgesloten.

Vanaf de A32 bereikbaar via afrit 7, Steenwijk Noord-Giethoorn. Volg borden Oldemarkt-Ossenzijl-Kuinre

Vanaf A6 via afrit 16 (Bant- Luttelgeest), volg borden Luttelgeest-Kuinre

Ter plaatse volgt u borden “P MOOISTE”, u kunt dan parkeren op ca 200 meter afstand van het dorpshuis waar u kunt starten. 50 km tussen 6- en 6.30 uur, 40 km tussen 7.00 uur en 8,
30 km tussen 8.30 en 9.30 uur. 20 tussen 10 en 11.oo uur en 10 km tussen 11 en 12 uur. Opgave op de dag zelf in Dorpshuis de Botter in Kuinre.

Via openbaar vervoer kunt u reizen naar Emmeloord (zie www.9292ov.nl of 0900-9292 <70 cpm>), vanhier uit kunt u verder met de mobimax die bereikbaar is op 0527-616336 of de regiotaxi 0900-2228877 ( €3.40 p/p, half uur voor aankomst aanmelden).
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan