INGEZONDEN: Mooiste wandeling van Nederland


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
17 MEI 2008 3e EDITIE MOOISTE WANDELING VAN NEDERLAND
“Thema klimaatsverandering, unieke educatieve sms actie voor deelnemers”


KUINRE- Op 17 mei organiseert de Kuinderse Activiteiten Stichting (K.A.S.) ondersteund door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wederom “de Mooiste wandeling van Nederland”. Er kunnen afstanden gewandeld worden van 10, 20, 30, 40 en 50 km. Langs de route wordt in de dorpen Luttelgeest, Blankenham, Blokzijl, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre muziek, vertier en vermaak georganiseerd voor wandelaars en publiek. Tussen de dorpen wandelen de wandelaars door de adembenemende natuur, rust en ruimte van Noordoostpolder en Nationaal park Weerribben en Wieden. De laatste kilometer van de tocht in de H. de Cranestraat in Kuinre die voor deze dag is omgedoopt in de “Via Tulpia” (knipoog naar de “Via Galdiola” van Nijmegen) ontvangen de deelnemers zolang de voorraad strekt een bos tulpen van de organisatie en worden muzikaal onthaald door diverse blaaskapellen en entertainment.

Langs de route zijn in de dorpen stempelposten ingericht en in overleg met de gemeenten zal het parcours zoveel mogelijk autoluw worden gemaakt. Met ondersteuning van het Rode kruis is langs het parcours medische verzorging geregeld.
In Kalenberg, halverwege het parcours wordt door het ministerie van Defensie een grote medische verzorgingspost ingericht.

Opgave voor de tocht kan door op www.kaskuinre.nl een opgavenformulier te downloaden, tevens is hier nadere informatie te vinden over de tocht. Opgave vanaf 1 februari 2008

Klimaatsverandering thema 2008.
De klimaatsverandering zal dit jaar het thema zijn tijdens de wandeltocht. Op diverse punten langs het parcours zal middels een sms service actuele informatie worden verstrekt aan de deelnemers. Wist u dat door de hoge temperaturen koolmeesjes eerder beginnen te broeden dan 20 jaar geleden maar dat de rupsen die nodig zijn voor de jongen te voeden zich niets van de temperatuur aantrekken maar ontwaken onder invloed van het aantal uren daglicht per etmaal of dat kievieten hun eieren wel 3 weken eerder leggen dan een aantal decennia geleden.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


>17 MEI 2008 3e EDITIE MOOISTE WANDELING VAN NEDERLAND
>“Thema klimaatsverandering, unieke educatieve sms actie voor
>deelnemers”

Heeeej, die stond ook op de beurs! Die hek gesjien!
 
>Klopt ik heb ze ook gezien, in de fiets zaal meteen links
>toch?

Heuh, ik had mn kaart en kompas niet bij me... Maar het was ergens langs een wand en de 'titel' was wel aantrekkelijk, dus het bleef hangen bij me.
 
Meteen links stond Vaudé, ik denk daarom meteen rechts daar stonden ook een aantal kleine standjes met allerlei wandelgebeuren (waaronder platform LAW)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan