INGEZONDEN: Mooiste wandeling van Nederland


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
K.A.S Kuinre organiseert “Mooiste wandeling van Nederland”

Wandeltochten van 10, 20 30, 40 en 50 km door Nationaal Park “Weerribben-Wieden ”

De Kuinderse Activiteiten Stichting (K.A.S), vereniging Natuurmonumenten (NM) en Staatsbosbeheer (SBB) organiseren op 17 mei 2008 de mooiste wandeling van Nederland. Waarom de mooiste? Omdat het Nationale Park de Weerribben in NW – Overijssel in 2005 tot de mooiste plek van Nederland is gekozen en we daar iedereen van willen laten genieten. Doel is dit mooie gebied te laten ontdekken door belangstellenden.

De opzet is om vanuit de Noordoostpolder nabij Kuinre te starten voor tochten van ca. 10, 20, 30, 40 en 50 km.
De lopers komen onderweg door dorpen als Blankenham, Luttelgeest, Blokzijl, Nederland, Kalenberg, Ossenzijl en Kuinre. Onderweg zullen zij worden verwelkomd door de gastvrije bevolking van Noordwest Overijssel in de dorpen en steden zal vermaak en vertier voor de lopers wordt georganiseerd. Hiervoor is een culturele werkgroep in het leven geroepen om dit te activeren samen met de plaatselijke belang groepen. Nordic Walkers zijn ook welkom.
Op dit moment hebben zich al ruim 500 deelnemers aangemeld.

Onderweg zijn stempelposten, EHBO en verzorgingsposten en er wordt een calamiteitenplan uitgewerkt om op alles voorbereid te zijn. De bezoekerscentra van NM in Sint Jansklooster en SBB in Ossenzijl worden hier ook voor gebruikt. Door de keuze van dit parcours is er een sterke link tussen natuur en gezondheid. In overleg met de gemeente zal het getracht worden het parcours zo autoluw mogelijk te krijgen.

Om de jeugd te activeren gaan we inspelen op de zwaarte van de tocht Een sfeer creëren van dit moet je minimaal eens in je leven gedaan hebben. De organisatie hoopt op minimaal 2000 deelnemers. Onderweg zijn verzorgingsposten van het Rode Kruis van de gemeente Steenwijkerland en bij start en finish wordt dit verzorgd door het Rode kruis van de afdeling Noordoostpolder.

Onderweg wordt door Staatsbosbeheer een attentie verstrekt aan de deelnemers. Vitens zal aan de deelnemers een mooie bidon uitreiken en water aanbieden. Eenmaal terug in Kuinre krijgen de deelnemers zolang de voorraad strekt Flevolandse tulpen uitgereikt door de organisatie, die voor een deel gesponsord zijn door Flora Holland in de H de Cranestraat in Kuinre die voor deze dag wordt omgedoopt tot “Via Tulpia”. Opgave voor de tocht kan door op www.kaskuinre.nl een opgavenformulier te downloaden, tevens is hier nadere informatie te vinden over de tocht. Volgend jaar is de Mooiste wandeling van Nederland op zaterdag 16 mei 2009.

Klimaatsverandering thema 2008.
De klimaatsverandering zal dit jaar het thema zijn tijdens de wandeltocht. Op diverse punten langs het parcours zal middels een sms service actuele informatie worden verstrekt aan de deelnemers. Wist u dat door de hoge temperaturen koolmeesjes eerder beginnen te broeden dan 20 jaar geleden maar dat de rupsen die nodig zijn voor de jongen te voeden zich niets van de temperatuur aantrekken maar ontwaken onder invloed van het aantal uren daglicht per etmaal of dat kievieten hun eieren wel 3 weken eerder leggen dan een aantal decennia geleden.
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan