INGEZONDEN: nieuwe nummer van Bergen Magazine


Rkoome

Administrator
Forumleiding
Op 27 februari 2010 verschijnt het nieuwe nummer van Bergen Magazine, het enige tijdschrift over natuur, geschiedenis en cultuur in de bergen. Dit keer is het hoofdthema: Aletsch – het ijzige hart van de Alpen.

Aletsch – het ijzige hart van de Alpen.
Het maakt niet uit of je wandelaar, kletteraar of alpinist bent: die eerste blik op de indrukwekkende ijsmassa van de Aletschgletsjer maakt je sprakeloos.
Afgelopen zomer waren redacteurs Bert Vonk, Noes Lautier en Robert Eckhardt een week onderweg in het Unesco wereldnatuurerfgoed Jungfrau-Aletsch met als opdracht het hart van de Alpen beter te leren kennen. In vier prachtig gefotografeerde reportages laten ze zien hoe gevarieerd het wandel- en klimgebied rond de grootste gletsjer van West-Europa wel is.

Overige onderwerpen:
• Rogier van Rijn maakte een spectaculaire toerskitocht tussen de karstbergen van de Franse Dévoluy, waarbij hij zelfs dwars door de berg moest skiën.
• Ronald Naar vertelt tijdens een tocht in Süd-Tirol hoe iedereen die een boontje heeft voor wintersport en voor stille berglandschappen zich meteen thuis voelt op een paar sneeuwschoenen. Het is zó aangeleerd en je komt er overal mee.
• Laponia is een enorme gebied dat door vier nationale parken beschermd wordt en steeds populairder wordt. Het staat ook op de Unesco werelderfgoedlijst. Desondanks staat de semi-nomadische levenswijze van de inheemse Samen onder druk.
• Ter herdenking van de historische ontdekking van Antarctica door de Belg Adrien de Gerlache reisden twee Bergen Magazineredacteurs mee naar het witte continent, een wereld van bergen ... van ijs.
• Bloemen en vlinders herkennen op rotsige hellingen (deel 2 in een serie over bloemen en vlinders in de Alpen).
• Een cultuurhistorische wandeling in de Hoge Vogezen
... en natuurlijk onze gebruikelijke rubrieken.

Bergen Magazine 2010-1 verschijnt op 27 februari. Kom bij ons langs en ontdek het zelf op de Fiets- en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam, stand 10.E.5.

Een los nummer kost € 5,50. Als u nu een jaarabonnement neemt (4 nummers), betaalt u slechts € 16,95 !
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan