INGEZONDEN: Opening Biert- en Puttenpad


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Op zondag 13 mei a.s. openen mevrouw P.J. Bouvy-Koene, burgemeester gemeente Bernisse, mevrouw C. Mourik, wethouder Ruimtelijke ontwikkeling en Milieu van gemeente Spijkenisse, het Biert- en Puttenpad. De wandelroutes maken onderdeel uit van het project “Wandelroutenetwerk Voorne-Putten-Rozenburg”, een project uit het Actieplan Toerisme & Recreatie Voorne-Putten-Rozenburg. Tegelijk met de opening van de wandelroutes worden full-colour folders gepresenteerd, met hierin de route, achtergrondinformatie over het gebied en diverse kaartjes. De officiële opening vindt plaats om 13.45 uur bij Restaurant Zus & Zo, Malledijk 1A, 3208 LA Spijkenisse.

De routes
Het Biertpad is een rondwandeling van ca 12 km en leidt u rond de polder Biert. In dit eeuwenoude cultuurlandschap ziet u de geschiedenis aan (gras)dijken en restanten van kreken die herinneren aan de strijd met het water en de inpoldering van het land. Deze laaggelegen polder is een belangrijk natuurgebied voor de weidevogels en overwinterende trekkers. De route is ook geschikt om in twee afzonderlijke delen te worden gelopen.
Het Puttenpad is een rondwandeling van ca 27 km. De route leidt u door woonkernen en over buitendijken van het eiland Putten. Het eiland wordt ingesloten door de Oude Maas, het Voedingskanaal naar de Brielse Maas, de Bernisse en het Spui. Dit oeroude cultuurlandschap heeft in de middeleeuwen zijn vorm gekregen door een lange strijd tegen het water. Het van oorsprong agrarische landschap is sterk veranderd onder invloed van de woningbouw, havenontwikkeling en de industrialisatie. De open – groene – recreatieve functie van het landschap staat nu centraal.
Het Biert- en Puttenpad zijn nummer 4 en 5 in de serie van wandelroutes. De andere bestaande routes zijn: Voornepad, Bernissepad en Landgoederenpad. De routes à € 2.00 per stuk zijn verkrijgbaar bij de kantoren van de Regio VVV Zuid-Hollandse eilanden.
Naar aanleiding van de opening worden de routes van het Biert- en Puttenpad op 13 mei samen aangeboden voor € 2,00 i.p.v. € 4,00.

Lentewandeling
Onder het motto ‘Er op uit in ’t Groen?…Doen!’ organiseert Recreatieschap Voorne/Putten/Rozenburg op zondag 13 mei, samen met de Milieugroep Spijkenisse en G.Z-H een lentewandeling èn een fietstocht in het Mallebos / Polder Biert / recreatiegebied Bernisse.
Het is mogelijk onder deskundige leiding van een gids deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Voor de excursie wordt aangeraden om een verrekijker mee te nemen. Meedoen aan de wandeling en / of de excursie kost € 1,00 voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering. Iedere moeder krijgt een verrassing.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Nou, dan weten we dus al wat volgend jaar de opvolger van de Bernisse-hike gaat worden :) Ik zal later dit jaar eens kijken hoe mooi of hoe lelijk deze 2 nieuwe routes zijn.
Voor mij wordt het zondag 13 mei de Barcelona-hike :+

Groetz,
Dennis
 
Naar mijn idee wordt er in het westen van het land niet erg veel georganiseerd, dus ik heb wat bedacht in deze omgeving. Op een eiland verder dan Putten, de Hoekse Waard. Daar ligt het eilandje Tiengemeten. Lijkt me leuk daar een wandeling te doen, op de camping op het eiland te overnachten en nog een wandeling de volgende dag bij Oudendijke.

Zie http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=51.766353,4.299774&spn=0.110698,0.2314&t=k&z=12&om=1

Geen idee of het interessant genoeg is voor een wandeling, en of je er genoeg kilometers kan maken. Zal in juni er eens langsfietsen en een nachtje blijven.

Als het interessant is en er interesse voor is wil ik dit wel organiseren voor in september ofzo.

grtz
Henk
 
Lijkt me leuk, Henk! Het is in de buurt van Dordrecht en ik las toevallig vorige week nog een stukje over dat gebied.

Ben alleen bang dat het op een willekeurige zondagmorgen lastig wordt met openbaar vervoer en dat er meer georganiseerd moet worden dan alleen een mooie route.

En anders doen we gewoon mijn "achtertuin", de prachtige oude polders en de Biesbosch op het Eiland van Dordrecht.

Marla
 
Tja, zal ik het artikel van Trouw ook nog linken? Het wordt druk daar, maar is er ook vast mooi. Staat wel in mijn agenda voor een overnachting. Eens dan.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan