INGEZONDEN: Opening Kazan- & Lindenhorstroute 17 januar...


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Op donderdag 17 januari 2008 zal bij Landwinkel De Lindenhorst in De Hoef de Kazan- & Lindenhorstroute geopend worden, een bijzondere wandelroute langs de Kromme Mijdrecht en door de polders Blokland en Zevenhoven. Bijzonder, omdat de route kilometerslang over boerenland loopt en de wandelaar ongestoord van het licht, de lucht en de ruimte in deze veen- en kleipolders kan genieten – op de grens van Zuid-Holland en Utrecht. De opening geschiedt door de burgemeester van de gemeente De Ronde Venen, mevr. M. Burgman (tevens voorzitter van Recreatieschap Vinkeveense Plassen) en door de wethouder van de gemeente Nieuwkoop, dhr. H. Brouwer. Daarbij zullen routemaker Vladimir Mars en de betrokken boerinnen Els van de Horst en Saskia Joha vertellen over hun bijdragen aan dit routeproject.

Deze wandelroute is ontworpen en aangelegd door Bureau Lopende Zaken, op basis van zijn Wandelpadenplan De Venen uit januari 2000 (i.o.v. Stichting De Venen). Volgens afspraak met de twee subsidiegevers (Provincies Utrecht en Zuid-Holland) wordt de route nu aangeboden aan het Recreatieschap Vinkeveense Plassen in Utrecht en het Rijnstreekberaad in Alphen aan den Rijn. Beiden zullen vervolgens promotie, onderhoud en beheer van deze wandelroute op zich nemen en de route opnemen in hun eigen netwerken aan beide kanten van de provinciegrens.

Oorspronkelijk heette de wandeling Bloklandroute. Om dubbeling met een andere route te voorkomen, is uiteindelijk gekozen voor de naam Kazan- & Lindenhorstroute. Met verwijzing naar de namen van de twee boerderijen waar de weilandtracé’s lopen, in ruil voor een medegebruiksvergoeding. De route, die is gemarkeerd met blauwe zeshoekige bordjes, sluit aan op vijf andere wandelroutes en kent twee startpunten: Pondskoekersluis (routepunt recreatieschap) en Nieuwveen (routepunt Rijnstreekberaad). Informatiepanelen wijzen daar de weg. Routefolders en opname van de route op diverse sites volgen in de loop van 2008.
 
Hey... dat persbericht hadden wij ook ontvangen. Jammer net buiten ons gebied maar prima voor een zomers wandelverhaal. :D
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan