INGEZONDEN: Project 66° north wordt ‘Project Inland Ice’


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Project 66° North was de naam van het team dat in april 2008 Groenland oversteekt. Het team heeft besloten een nieuwe naam voor de expeditie te kiezen, namelijk “Project Inland Ice”. De nieuwe naam sluit volgens het team beter aan bij de omvang die het project inmiddels heeft gekregen. Klimaatverandering is hierbij het centrale thema.

Project Inland Ice wil met de nieuwe naam benadrukken dat het project meer is dan alleen een expeditie. Het is een project dat zich inmiddels als een olievlek door Nederland uitbreidt en allerlei initiatieven van particulieren, bedrijven en onderwijsinstellingen losmaakt. Inmiddels staat Project Inland Ice voor:

• Educatie
De samenwerking met het Marnix Academie in Utrecht krijgt onder andere gestalte door het educatieve lesprogramma dat ontwikkeld wordt voor leerlingen van de basisschool. Centraal in dit lesprogramma staat klimaatverandering;

• Informatief
De documentaire die rondom het Project wordt gemaakt, moet veel mensen informeren over klimaatverandering en de situatie in Groenland. Bovendien ondersteunen klimaatorganisatie HIER en het International Polar Year het initiatief;

• Sportief
Het oversteken van het Inland Ice van Groenland is sportief een geweldige uitdaging.

Actie tegen klimaatverandering
Project Inland Ice benadrukt het belang van Actie tegen klimaatverandering. Inmiddels hebben studenten aan het Marnix Academie massaal gereageerd en zal een educatief programma worden ontwikkeld rondom het project. Ook de media besteden volop aandacht aan het project. Zo heeft de AVRO een letter of intent getekend voor het uitzenden van de documentaire. Klimaatorganisatie HIER op haar beurt onderschrijft het belang van de expeditie en tal van organisaties sponsoren het team om hun sportieve prestatie én de aandacht die ze genereren voor klimaatverandering.

Binnenkort zal op de Marnix Academie in Utrecht een mini-conferentie worden gehouden. Meer informatie hierover volgt.

Kijk voor meer informatie op www.projectinlandice.com
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan