INGEZONDEN: Reisparadijs op de Amsterdamse Overtoom


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Reisparadijs op de Amsterdamse Overtoom
Twee bekendste reisboekhandels van Nederland zijn samen

De twee bekendste reisboekhandels van Nederland, Pied à Terre en Jacob van Wijngaarden zijn gefuseerd en verhuisd naar een indrukwekkend pand aan de Overtoom in Amsterdam. Op 31 mei a.s. opent de vernieuwde en fors uitgebreide reisboekhandel Pied à Terre officieel zijn deuren.

35.000 titels
De nieuwe vestiging is niet zomaar een samenvoeging van twee afzonderlijke winkels. Reisboekhandel Pied à Terre is ruim opgezet met 400 m2 winkelvloer. Dit is meer dan een verdubbeling van de twee voormalige panden samen. Meer dan 35.000 titels staan nu voor de klant op voorraad. In de kasten op de entresol liggen ook nog eens 800 grote wandkaarten. Vanuit alle hoeken van de zaak wordt de aandacht gevestigd op de meer dan 100 verschillende globes.
De winkel is gevestigd in de voormalige bioscoop Paleis Olympia uit 1913. De gehele entourage heeft ook iets paleisachtigs: een reisbeleving noemen eigenaren Ankie Szlapka en Fokko Bos hun nieuwe zaak. Met de oppervlakte, het assortiment en de sfeer kan Pied à Terre zich meten met de beroemde reisboekhandels Standfords in Londen en Altaïr in Barcelona: uniek voor het kleine Nederland. Aan de andere kant zijn wij natuurlijk een reislustig volk.
Reislustige mensen moet je op maat bedienen. De reisboekhandel heeft daarom speciale afdelingen voor fietsers, wandelaars en klimmers. Ook seizoengebonde water- en luchtvaartkaarten behoren tot het assortiment. Het neusje van de zalm is de Pronkkamer met historische globes en atlassen.

Reiskoorts
Pied à Terre wakkert de reiskoorts aan: na een tocht langs alle kasten met boeken en kaarten kunnen de bezoekers hun impressies verwerken en hun beleving verder genereren in de sfeervolle koffie- en thee-corner met de toepasselijke naam Metropole.
Kinderen zijn van harte welkom: als de ouders bezig zijn met bekijken en vergelijken van de gidsen en kaarten, kunnen de kleintjes zich vermaken in de kleurrijke speelruimte met video.
Lezingen, presentaties, cursussen kaart en kompas gaan zorgen voor een aanvullende waarde van een bezoek aan Pied á Terre.
Een wandeling vanuit de reisboekhandel aan de Overtoom gaat tot de mogelijkheden behoren: de auteur van Het Amsterdamse Bomenboek, Eddie Blankers gaat deze korte voettochten leiden. “We zitten hier in een prachtige omgeving bij het Vondelpark, de Hollandsche Manege en de Vondelkerk van Cuypers, ” aldus Szlapka en Bos.

Internet?
Wij hebben eigen websites en kennen het bestelgedrag. Specifieke kaarten, die toch een van onze visitekaartjes vormen, wil ons publiek toch eerst in de handen hebben gehad om te beoordelen of het werkelijk de kaart is die men zoekt. Je moet natuurlijk wel zorgen dat zoveel mogelijk in huis is. De klant moet het gemakkelijk kunnen vinden en de kaart rustig kunnen bekijken. Dat is nu juist de meerwaarde van onze gebundelde krachten in dit ruime pand “ aldus Szlapka.
“Kaarten downloaden vanaf internet? Op de Buchmesse in Frankfurt wordt het ieder jaar weer door de top van de landkaartenbranche benadrukt: een goede cartograaf zet zijn kaarten nooit op internet,” vult Bos aan.
Szlapka voegt toe: “ Samen een kaart of stadsgids bekijken is veel gezelliger dan voor de monitor te zitten of een PSP-tje te raadplegen. Overigens hebben wij wel voor de snelle jonge stedenbezoeker deze uitgaven “

Heimwee naar hun vroegere winkels, waar zij meer dan 30 jaar geschiedenis hebben achtergelaten, voelen Szlapka en Bos niet. “De uitdaging ligt voor ons. We kunnen ons niet voorstellen dat deze unieke winkel geen succes wordt!”

Reisboekhandel Pied à Terre is open:
maandag 13:00 – 18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00 uur, donderdag koopavond tot 21:00 uur, zaterdag 10:00 – 17:00 uur.
Internet: www.jvw.nl & www.piedaterre.nl
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan