INGEZONDEN: speciale trekvogelexcursies


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Vogelbescherming Nederland organiseert op 3 en 4 oktober een groots evenement langs het Trekvogelpad om aandacht te vragen voor de jaarlijkse vogeltrek. Wandelaars kunnen het hele weekend deelnemen aan speciale trekvogelexcursies die worden geleid door vogelexperts en op zaterdag 3 oktober staan honderden vogeltellers verspreid langs het 380 kilometer lange Trekvogelpad om de grootste vogeltelling ter wereld te houden.

Het Trekvogelpad is het langste Lange Afstand Wandelpad en volgens veel wandelaars ook het mooiste pad van Nederland. De 380 kilometer lange route loopt van Bergen aan Zee naar Enschede. Het Trekvogelpad geeft zo een dwarsdoorsnede van Nederland, elke trekvogel komt hier wel een keertje langs! Door een deel van het Trekvogelpad te wandelen krijgt de wandelaar een aardig beeld van de vogels die op dat moment over ons land vliegen. Bij de tientallen trekvogelposten die op zaterdag 3 oktober langs de hele route actief zijn, kunnen wandelaars terecht met vragen over deze trekvogels. Op 3 en 4 oktober organiseren vijf Nivon-huizen vogelexcursies die geschikt zijn voor het hele gezin.

Kijk op www.vogelbescherming.nl voor een overzicht van de activiteiten en een kaart van het Trekvogelpad.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan