INGEZONDEN: testgroep gezocht voor Reuzengebergte


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Wandelen over de bergkam van het IJzer en Reuzengebergte, de grenslijn tussen Tsjechië en Polen. Samen met een reisgids lopen we in een groep van 12 personen. Onderweg overnachten we in vijf berghutten. Ideaal voor liefhebbers van natuur en fotografie.

Voor deze reis zoekt Trekexped een groep! Vrijdag 20 juni is er een presentatieavond over deze reis. Geïnteresseerden voor deze avond kunnen zich via de mail opgeven: berghuttenreis@trekexped.com

Het Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is de hoogste keten van de Sudeten-bergen. De meest bijzondere natuurgebieden worden beschermd in het Karkonoski Nationaal Park, dat samen met het park aan de Tsjechische zijde het UNESCO-Wereld Biosfeerreservaat vormt. In de hogere gedeeltes vindt men rotsen met fantastische vormen, postglaciale ketels, meren, zeldzame dieren- en plantensoorten.

De reis zelf
Zondag 17 augustus arriveren alle deelnemers aan deze reis met eigen vervoer in het plaatsje Wolimierz. In Wolimierz overnachten we bij een Poolse kunstenaarsfamilie. Deze avond leren we elkaar kennen en nemen we de route door.
De eerste wandeldag (maandag) lopen we naar de Stóg Izerski (IJzergebergte) op een hoogte van 1107 meter. De 2e nacht brengen we door in de herberg “Stóg Izerski”, op een hoogte van 1060 meter. De dagen daarna trekken we in oostelijke richting en komen op dinsdag aan in het Reuzengebergte.
Tijdens de reis zal een ervaren berggids ons in contact brengen met wat we onderweg tegenkomen. De gids neemt ons mee langs mooie plekken. Hij geeft bijvoorbeeld uitleg over het bijzondere klimaat in het Reuzengebergte. Dit klimaat wordt veroorzaakt doordat het land- en het zeeklimaat het hooggebergte vaak gelijktijdig beïnvloeden. De boomgrens ligt hier aanmerkelijk lager dan in de Alpen. De vegetatie op de toppen wordt gekenmerkt door een alpine en subalpine vegetatie.
Verwacht geen luxe maar wel de charme van reizigers die met elkaar onderweg zijn. Bij berghutten is de gouden regel dat wandelaars altijd onderdak behoren te krijgen. In totaal overnachten we in 5 berghutten, variërend in comfort van eenvoudig tot middenklasse.
Na afloop van de wandeltocht komen we aan in Karpacz, een toeristisch bergdorpje. Daar worden we met de bus opgehaald en teruggebracht naar onze Poolse kunstenaarsfamilie. De laatste avond sluiten we af met een gezellige maaltijd met live muziek.

Reisdetails
Reistype:Berghutten
Reisthema: Ontmoetingen, natuur en fotografie
Comfortklasse: Eenvoudig
Wanneer: Van 17 t/m 24 augustus 2008
Prijs all in: € 295,- pp.
Inbegrepen:: Maaltijden, overnachtingen, vervoer tijdens de reis, reisgids
Meer informatie:: Kijk op onze website: www.trekexped.com
Of bel met tel.: 06.54201180
Aanmelden voor de reispresentatie op vrijdag 20 juni?: berghuttenreis@trekexped.com

Meedoen aan deze reis?: berhhuttenreis@trekexped.com
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan