INGEZONDEN: Themakanaal Geloven in teken van 10 jaar tv-programma KRO De Wandeling


Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Het weekend van 25 tot en met 27 april staat het themakanaal Geloven in het teken van het tienjarig bestaan van het tv-programma KRO De Wandeling. In dit programma praat Hella van de Wijst tijdens een wandeling door de natuur met onbekende en bekende gasten over het leven, spiritualiteit, religie en overtuiging. Speciaal voor Geloven wandelt Hella van der Wijst samen met Geloven-presentator Lex Bohlmeijer over de hei en praat over de hoogtepunten van het programma en over Hella’s eigen relatie met religie en spiritualiteit.

In het weekend zijn 17 afleveringen van KRO De Wandeling te zien. Zo wandelt Hella onder meer met kapelaan Tom Corstjens door natuurgebied Maashorst bij Uden, met de Volendamse zangeres Maribelle, met zuster Helen Prejean (bekend van het boek en de film Dead Man Walking), met wijnboer/componist Ilja Gort en oud-zakenman Piet Spijkers. Alle afleveringen van KRO De Wandeling zijn tevens te bekijken op http://geloven.ncrv.nl
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Hoewel ik niet echt veel met het geloof heb, kijk ik "de wandeling" wel graag. Niet alleen om te kijken waar ze wandelen,(slenteren) maar ik vind Hella van der Wijst echt een fantastisch mens. Als ik er tijd voor kan vrijmaken zal ik zeker kijken.
 
En dit heeft te maken met buitensport want...??

... want ze wandelen buiten. Misschien? Ik geloof niet, maar doe er ook niet laatdunkend over.
 
Hey Dennis,

Ieder geniet van het buitensporten (wandelen) op zijn eigen manier. Sommige door vooral heel hoog te gaan, anderen door vooral heel lichtgewicht te gaan en weer anderen door het 'spirituele' op te zoeken. En zolang ieder elkaar daarbij gewoon respecteert is er niks mis mee naar mijn idee.

Raymond
- gelooft zelf ook niet, maar kan wel genieten van mooie wandelingen
 
Tja, als ik naar mijn werk ga loop ik ook buiten van mijn auto naar kantoor, maar dat zou ik toch ook geen buitensport willen noemen.
De essentie van dit programma is niet de buitensport, maar het geloof. Dat heeft m.i. niets op hiking-site te zoeken, hoewel Raymond daar dus blijkbaar anders over denkt.

Laatdunkend? Gezien de intolerantie van een (deel van) de gelovigen over niet-gelovigen kan helaas weinig respect opbrengen....Maar da's een discussie die zeker niets op hiking-site te zoeken heeft :)

Groetzels,

Dennis

- Gaat nu weer even 25 seconden buitensporten -
 
Dat programma gaat (gelukkig!) niet altijd over het geloof, maar ook over andere diepgaande dingen in het leven. Daarom vind ik het interessant, maar ook zeker om te kijken waar ze nu weer wandelen (=slenteren)

Groetjes,

Mirjam
 
Laatdunkend? Gezien de intolerantie van een (deel van) de
gelovigen over niet-gelovigen kan helaas weinig respect
opbrengen....Maar da's een discussie die zeker niets op
hiking-site te zoeken heeft :)


Ik reageerde als door een bij gestoken, maar dat komt omdat ik werkelijk een hekel heb aan aan alles waarbij groepen tegenover elkaar staan; geloof, ras, maakt niet uit. Daaraan ligt idd vaak intolerantie ten grondslag, maar daarom hoef ik het nog niet te zijn.

Hebben we t misschien nog een keertje over bij het kampvuur. Een echt fikkie dus. :)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan