INGEZONDEN:Tropenzorg Net for a Net actie: 1 voor jou en 1 voor Afrika


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.

Rkoome

Administrator
Forumleiding
Malaria is één van de grootste bedreigingen voor de Afrikaanse bevolking. Tropenzorg is zich daarvan bewust en heeft zich daarom verbonden aan de wereldwijde campagne van de WHO. Via de Drive Against Malaria wordt gestreden voor meer bekendheid over malaria en het geven van lokale hulp die wérkt. De Engelsman David Robertson en TV-journaliste Julia Samuel zijn het gezicht van Drive Against Malaria. Tropenzorg ondersteunt deze campagne door voor elk verkocht geïmpregneerd muskietennet van Care Plus© een geïmpregneerd net aan de lokale bewoners van Afrika te schenken. Onder de naam ‘A Net for a Net’ verkopen honderden buitensportzaken in heel Europa de muskietennetten. Zo draagt jouw vakantie naar de tropen bij aan de strijd tegen malaria.

Voorkomen
Veel ziekenhuizen in Afrika beschikken niet over de juiste apparatuur en medicijnen om malariapatiënten efficiënt te behandelen. Door de slechte hygiënische omstandigheden in de gebouwen verlaten veel patiënten het ziekenhuis met malaria. Dit komt onder meer doordat de ziekenhuizen niet over voldoende muskietennetten beschikken. Met de Net for a Net actie biedt Tropenzorg directe hulp voor dit probleem: bij elk in Nederland verkocht geïmpregneerd muskietennet wordt een exemplaar geschonken aan Afrika. De netten worden direct onder risicopatiënten, zoals kinderen of zwangere vrouwen, verdeeld. Voorkomen is in dit geval nóg beter dan genezen!

De trieste details
Malaria is grotendeels verantwoordelijk voor de hoge kindersterfte (20%) onder de vijf jaar. Op dit moment slaapt in Afrika amper één op zeven kinderen onder een muskietennet en slechts twee procent onder een net dat met insecticiden is behandeld. Zwangere vrouwen zijn een andere risicogroep. Voor malariaoverdragende muskieten zijn ze, volgens een in het medisch vaktijdschrift The Lancet (2000) gepubliceerde studie, dubbel zo aantrekkelijk als niet-zwangere vrouwen. Malaria is de belangrijkste oorzaak van prenatale sterfte, van een te laag geboortegewicht bij baby’s en van bloedarmoede bij de moeder.

Beschermd
Een goed muskietennet is veilig, duurzaam, praktisch en beschermt tegen muskieten en de gevolgen van de beten van deze insecten. De Care Plus© Mosquito Nets voldoen aan bovengenoemde eisen en doen hun werk langer en beter door de impregneertechniek DAWA Plus. Een techniek die ervoor zorgt dat de netten tot vijf keer langer beschermen en na twintig wasbeurten nog steeds werken. De DAWA Plus-technologie is naar richtlijnen van de World Health Organisation (WHO) ontwikkeld. De netten zijn in drie compacte en verschillende modellen verkrijgbaar bij de betere buitensportzaak. Tropenzorg verkoopt haar Care Plus© producten via honderden gespecialiseerde buitensportzaken in Europa.


Over Tropenzorg
Tropenzorg is al sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen. De uitgebreide serie producten beschermt je als reiziger tegen o.a. de zon, stekende insecten, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Tropenzorg is er niet alleen voor wie verre, tropische reizen maakt. Ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland zijn diverse producten zeer nuttig en soms zelfs onmisbaar. Op www.tropenzorg.nl vind je meer informatie over Tropenzorg, het assortiment en reis- en gezondheidsadviezen, zoals up-to-date informatie over heersende ziektes in het buitenland.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan