Inlegzooltjes


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Beste mensen,

Ik heb Hanwag Alaska GTX schoenen gekocht en ze zitten verder goed, alleen heb ik last van brandende voeten.
Nu zag ik dat de bijgeleverde inlegzolen nou niet echt van een heel goede kwaliteit waren. Heeft het zin deze te vervangen?

En zo ja, welke zolen raden jullie aan?

En waar zou ik die dan kunnen kopen?

Alvast hartelijk dank voor de ervaringen!

Ellen
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hoi Ellen,

Ik had in het begin ook last van brandende voeten in mijn nieuwe bergschoenen omdat de standaardzooltjes te weinig demping gaven. Ik heb ze vervangen door een paar gel-zooltjes van een paar mm dik, van een Zweeds merk dat ik me niet meer herinner. Dat bevalt erg goed en de schoenen lopen nu lekker. Dit soort zooltjes zijn bij mij in de buurt te koop bij sportwinkels en sommige schoenenwinkels. Er is ook een merk "sole" dat dempende zolen maakt en die kun je naar je voet vormen. Deze zijn erg duur, maar bevallen veel mensen goed. Bij mij zaten ze niet lekker en ik vond ze te duur, dus ik heb naar anderen gezocht.

Linda
 
Hoi Linda,

Dankjewel voor je bericht!

Is gel echt de oplossing? Wij fietsen namelijk veel en dan is een keihard zadel altijd beter dan een gelzadel... maar bij voeten is dat blijkbaar anders... ;)

We moeten dus in de essentie op zoek naar dempende zolen.

Zijn er meer mensen die tips hebben?
 
De bewering dat een keihard zadel "altijd beter is dan een gelzadel" is wat bout gesproken en geheel persoonlijk. Ik fiets namelijk ook wel eens, en hoewel misschien niet echt veel (6000-7000 km per jaar) heb ik toch liever een gel zadel dan een keihard zadel.

Maar mbt schoenen ben ik persoonlijk niet zo weg van gel inlegzooltjes, heb dan liever een hard inlegzooltje dat wat meer steun geeft onder de hiel een aan de binnenkant van de voet. Heel veel mensen hebben namelijk geen brandende voetzolen omdat ze gebrek hebben aan demping, maar omdat ze te weinig steun krijgen aan de binnenkant van de voet, je voet gaat wat doorzakken naar binnen toe waardoor je alle gewicht op de grond gaat overbrengen via je hiel en dat bot waar zeg maar je grote teen begint. Daar wordt het dan branderig. Bovendien is een neveneffect van het wat doorzakken naar binnen toe dat je tenen wijder uit gaan staan, waardoor je in de breedte wat krapper in je schoen komt te zitten en je blaren kan krijgen op je kleine teen...

Heb zelf zooltjes van "superfeet" : http://www.superfeet.com/
Niet goedkoop: paar zooltjes kost 50 euri...

Groetzels,
Dennis
 
Hoi Dennis,

Dank voor je zeer duidelijke uitleg, misschien zou ik gewoon eens naar een goede voetenzaak moeten om te kijken waar het bij mij nou echt aan schort.


Qua zadelervaring staan we dan lijnrecht tegenover elkaar, dat kan, helemaal niks mis mee! Ik fiets met een brooks en na wat inrijden, zit het zadel als gegoten, helemaal afgestemd op mijn zitbotjes en hierdoor heb ik eigenlijk weinig pijn aan m'n ass ;)

Ik ga eens kijken naar de superfeet zooltjes, dank voor de link.
 
Yup, ik heb ook Superfeet, zowel in mijn bergschoenen als dagelijkse schoenen en dat werkt prima. Goedkoop zijn ze inderdaad niet, dus het is wel zaak meteen de goede te kiezen. Laat je daarbij goed voorlichten in de winkel en kies er niet zo maar een paar uit het rek.

Raymond
 
Dank, ik heb de site even bekeken en zie dat er meerdere smaken zijn... :d

Ik zie ook dat ze ze bij Bever verkopen, dus ik denk dat ik daar maar even langs ga.

Zijn er echt aanraders voor een B/C schoen of verscheelt dat per voet?
 
Verschilt niet zo zeer per voet, maar per persoon. Zo heb ik zelf gemerkt dat ik door mijn gewicht liever zooltjes gebruik die flinke demping bieden. Dat voorkomt namelijk het brandende gevoel onder de voet. Maar mensen die lichter zijn zullen veel minder demping nodig hebben en dus ook anderezooltjes kiezen.

Laat je dus goed voorlichten en probeer ze uit. Voor zover ik weet biedt Superfeet daar ook garantie voor: niet goed/tevreden, dan terug naar de winkel.

Raymond
 
Hier nog een tevreden Superfeet gebruiker!
Voorheen had ik altijd last van een branderig gevoel in de bal van mijn voet en mijn hiel, dit was met standaard zooltjes.
Ik las toen een keer de presentatie van Superfeet zooltje in Op Pad en dacht toen nog "Ik ben niet zo gek dat ik zo veel uit ga geven aan een setje inlegzooltjes".
Boy was I wrong, ik loop er nu eigenlijk altijd op.
Ik heb de groene uitvoering en gebruik die in Meindl Engardin BC schoenen, Meindl Perfect C schoenen, Meindl Air Revolution 2.0 B schoenen en mijn nieuwste Hanwag Trapper Top GTX schoenen.
Nooit meer iets anders voor mij!
In het begin voel je dat je voeten echt moeten wennen en vermoeid zijn door de "verbeterde" voet positie maar als je er aan gewent bent lopen ze super!

Sucees,

Martijn
 
Yep...heb ook de groene...voelde eigenlijk meteen het verschil toen ik ze in mijn schoenen deed. Allerlei drukpunten verdwenen "plotseling".

Groetz,
Dennis
 
EinsteinX is in zijn vorige baan als schoenverkoper naar de training van Superfeet geweest en heeft een keer uitgelegd hoe het geheel nu werkt en wat het doet.
Het schijnt een wezenlijk verschil te maken in hoe je je voet neerzet.
Ook rol je veel beter af, over je grote teen waar je zonder deze zooltjes meer over het midden van je voet afrolt.

Ik merkte meteen dat ik veel meer steun had aan de binnenkant van m'n voeten en ook onder m'n hiel.
Normaal druk je het vetkussentje onder je hiel plat wat niet lekker loopt maar nu heb je echt iets wat je hiel als het ware beetpakt en steun geeft.
Vroeger liep ik ook een beetje met de neuzen van m'n schoenen naar binnen gedraaid, nu met deze zooltje loop ik wel weer met de voeten recht vooruit.
Wonderbaarlijk dat een inlegzooltje zoveel verschil kan maken.

Plots begrijp ik die voetfetisjisten wel! ;)
 
Sokken, die kunnen ook wel het e.e.a. aan verschil maken geloof ik.
Hoewel ik binnenkort zekers even naar die inlegzooltjes ga kijken.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje zonder zweetvoetjes).
 
Wow, wat een reacties! Ik denk dat ik voor de superfeet ga, binnenkort maar eens even gaan bekijken in real life!

Ik gebruik overigens TK2 en TK1 sokken van Falke.

Nogmaals dank voor alle inzichten en de overtuigende motivaties voor superfeet!

Ellen
 
Voor de wat koelere periodes zou je ook TK4's van Falke kunnen overwegen. Deze zijn lekker dik en dempen derhalve ook wel aardig. Maar voor wat warmer weer zijn ze ongeschikt. Dan loop ik op TK2's of op X-socks, die laatste hebben alleen dunnere modellen. Ik heb van X-socks 1 paar Airforce 1, deze vind ik wat dun (beetje Tk2 dikte)en eigenlijk alleen echt fijn als ook het warm is. Daarnaast nog een paar Hill Walking, dze zijn wat dikker en ongeveer gelijkwaardig aan TK1. Ik vind ze ook fijner dan de TK1
 
point taken, on topic blijven. Ik loop al eeuwen op de standaard inlegzooltjes die bij de schoenen worden geleverd maar ik ben nu wel supernieuwsgierig geworden naar die super inlegzooltjes. Keertje uitchecken als ik weer eens in een waterknaagdier sta.
 
>point taken, on topic blijven.

Doen we toch ook.
Het gaat tenslotte om branderige voeten.

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
:7 Dan weet ik nog wel een paar oplossingen:
1. Tijdens pauzes even de schoenen uitdoen
2. Zo'n heerlijk voetenbadje na de wandeling (benodigdheden voor onderweg voetbadje: in ieder geval zo'n opvouwbaar wasteiltje waar je voeten in passen en de het gewenste kruidenspul)
3. Sokken wisselen halverwege de wandeling
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan