inpregneren tarptent notch

na 3 weken kamperen in mijn tarptent merk ik dat de regen niet meer zo goed afpareld. op de site van tarptent wordt wel advies gegeven over het schoonmaken van je tent maar ik kan niets vinden van het opnieuw inpregneren. nu vraag ik mij af of het nodig is, en hoe ga ik dat dan doen?
bestaan hier kant en klare middelen voor?
graag jullie ervaringen en advies. alvast bedankt.

groeten Marc.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik zou zeggen Nikwax of Grangers, maar er zijn hier op de HS volgens mij ook andere middelen genoemd.

Marla
 
Lijkt mij sterk dat je na 3 weken al een nieuwe siliconenlaag moet aanbrengen! Dat is echt iets voor na 10jaar of meer.

Het is verstandig om de tent goed schoon te houden en er zijn nikwaxs producten.ter bescherming (tent & gear).
 
het is zeker niet nodig om na 3 weken je tent opnieuw te inpregneren, maar de tent is ook niet pas 3 weken in gebruik :)
goed schoonmaken ga ik ook zeker doen.
 

aqdennis

Lid Club Hiking-site.nl
De hamvraag is hier...lekt je tarp dan? Mijn devies is altijd...als het niet kapot is (in dit geval 'niet lekt'), niks aan doen.

Groetzels,
Dennis
 
de tarptent lekte op de plek waar de stokken zitten. en regende dan ook wel zeer heftig. echte stortbuien.
die plekjes zou ik ook met seamseal kunnen behandelen.
 
Inderdaad is het voldoende om alleen plaatselijk te behandelen. Op de hele kritische plekken zowel aan binnen- als buitenkant met (onverdunde) seamseal. Als het droog is wat talkpoeder erop tegen het plakken.
 
Binnen 3 weken mag tentdoek niet zoveel achteruit gaan in kwaliteit. Dat zou een kwestie van jaren moeten zijn. Tenzij je in de Sahara gaat staan met zandstormen in de volle zon bij 50C.
Advies: stuur een mail aan Tarptent. Zij hebben een goede, vriendelijke klantenservice en reageren vaak binnen 1 werkdag op mail. Misschien hebben zij advies of misschien valt het onder je garantie.
Seamsealen moet je sowieso standaard zelf doen bij silnylon tenten; ook bij die van Tarptent.
Succes, Woudloper
 
Tarptent geeft zelf het antwoord al:
ScreenHunter 684.jpg


Controleer wel of het de naden zijn (zoals het 'hoort') of dat ook het tentdoek doorlekt. In dat laatste geval zou ik inderdaad contact zoeken met de leverancier.

Hier de video erbij, met een mooi bruggetje naar een ander topic :)
 
de tarptent lekte op de plek waar de stokken zitten. en regende dan ook wel zeer heftig. echte stortbuien.
die plekjes zou ik ook met seamseal kunnen behandelen.
Het kan ook zijn dat je de stokken te hoog hebt staan. Ik kan mij herinneren onze eerste nacht in onze TarpTent, dat ik de hoogtes was vergeten te markeren op onze loopstokken en bij aankomst van ons kamp was het aardig aan het regenen, dus in de haast de tent opgezet. Ik was aardig link toen ik druppels merkte aan de voorzijde van de tent precies waar de stok zat. De dagen erna heb ik de documentatie erbij gehad en de hoogte aangepast. Hierna (5 jaar lang) alle lange afstandswandelingen never nooit niet meer gelekt. Zelfs van de week in Kyrgyzstan een flinke onweersnacht met regen en hagel op 3.800. Onze MoTrail staat als een huis. Wel goed afspannen als het silnylon nat is geworden.
 
Wel goed afspannen als het silnylon nat is geworden.

Elastieken (stevige elastieksnoer) doet wonderen aan de afspanpunten en tussen de scheerlijnen en bevestigingspunt aan de tent. Kleine gewichtspenalty met groot verhoogd comfort als bonus (strak doek rolt condens makkelijker van af in plaats van druppen en tegen een binnentent aanhangen.)
 
@ mailking: ik kon de tent niet lager of hoger stellen. ik gebruik geen wandelstokken als ik met de fiets op pad ga.
tarptent levert ook bijpassende alu tentstokken. vreemd genoeg zijn die stokken 10 cm langen al de advieshoogte bij wandelstokken.
als je de tent een klein beetje afspant buigen die stokjes wat door, wat dan weer het voordeel is dat je de tent niet hoeft na te spannen als het doek vochtig of nat word.

@ woudloper: ik heb de tent nu 3 jaar en heb hem gebruikt aangeschaft. ik weet niet hoe lang de vorige eigenaar de tent al had.

maar goed, ik ga het filmpje eens even bekijken.
het doek is niet lek. ook de naden zijn lekvrij. al met al ben ik zeer tevreden met deze tent.
licht van gewicht, compact op te bergen en goed windvast, tenzij de wind tijdens de nacht draait en ineens op de zijkant staat. dan kan ie wel wat zijwaarts bewegen.

groet, Marc.
 
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Bovenaan