Inschrijving bergcursus voor reisbegeleiders van start


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Spring is een vrijwilligersorganisatie voor en door mensen van 25-40 jaar. Zij verzorgt de BERG-cursus voor reisbegeleiders die in duo’s met een deelnemersgroep de bergen ingaan. Kijk voor meer informatie op de website.

Leren omgaan met een kompas, berggevaren ontdekken en groepsprocessen begeleiden; je kunt het allemaal leren tijdens de BERG-cursus voor nieuwe reisbegeleiders. Op 3 april begint de cursus in Kootwijk. Je kunt je nog tot 1 maart opgeven.

Ben je een enthousiaste en ervaren bergwandelaar? Kun je goed samenwerken en toon je leiderschap? Misschien ben jij wel onze ideale kandidaat. We zoeken iemand die het leuk vindt om samen met anderen een reisplan vanaf papier tot in de praktijk uit te voeren. In totaal zijn er twaalf nieuwe begeleiders nodig voor de tien reizen in 2009. Een reis van twee weken kost je ongeveer twee weken voorbereidingstijd.

Wanneer je interesse hebt, kun je solliciteren via de website www.springreizen.nl. Na een intakegesprek krijgen de overgebleven kandidaten gedurende twee weekenden een training. Zij leren buitensport-EHBO toe te passen en kaart en kompas te lezen. Verder staan weerkunde en groepsdynamica op het programma. Maar ook noodsituaties, leiderschap en materiaalkunde komen aan bod. Begeleiders van een lichtere wandeltocht hebben hiermee hun opleiding afgerond. Wie een pittige hooggebergtetocht gaat begeleiden, rondt de opleiding samen met ervaren reisbegeleiders af met een trektocht van een week door de Alpen.
 
Gevalletje van leeftijdsdiscriminatie?

De meeste mensen die ik in echt verlaten gebieden tegenkom , alleen of met meer, zijn (een stuk) ouder dan 40. Misschien hoeven die niet meer op cursus :P ?

gr. Joop
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Terug
Bovenaan