Internetaankopen


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Veel buitensportspullen zijn in de Verenigde Staten voor de helft van de prijs in vergelijking met Europa. Vooral nu met de lage dollar kan het interessant zijn om in de VS te kopen. Ik heb zelf vaak niet de indruk dat de dealers in Nederland hun prijzen daarop aanpassen. Zij krijgen immers ook hun produkten voor lagere prijzen.
Helaas heft de Belastingdienst op produkten die meer dan € 22 kosten (excl. verzendkosten) twee toeslagen (BTW en douanetoeslag). Hierdoor wordt je lage prijs al gauw teniet gedaan. Voor € 22,- koop je geen grote dingen, ook niet met de goedkope dollar.
Per 1 december gaat dit veranderen: de douane heeft mij verteld dat het vrijgestelde bedrag omhoog gaat naar € 150. Heb je dus een dure aankoop van Amerikaanse makelij voor de deur staan, overweeg dan nog even een uitstel.
Hopelijk is de dollar dan nog steeds zo goedkoop...

Huib

P.S.: Sommige Amerikaanse internetwinkels mogen bepaalde merken niet buiten Europa verschepen. De ene winkel kent die restrictie wel en de andere niet. Dat is soms een kwestie van dóórzoeken.
 
Ik neem aan dat je bedoelt dat sommige US-winkels melden dat ze bepaalde merken niet naar Europa mogen verschepen. Dat is een bkend probleem, maar het doet mij altijd deugd te zien dat er shops zijn die er maling aan hebben. Dat was vroeger ook al zo toen er nog een redelijk verschil zat tussen de verschillende BTW tarieven van NL en Duitsland. Bij dure aankopen loonde dat al snel t.o.v. de extra verzendkosten. Wilde je iets in Duistland bestellen kreeg je wel vaak de opmerking ik mag niet leveren aan Nederland... (Voorbeeldje: Alternate.de versus Alternate.nl)
 
Wel even opletten dat er ook nog zg rechten op invoer worden geheven. Dit zg. Douane recht verschilt per product soort, als je de TARIC code wet kan je het exacte tarief opzoeken. Ik gok dat het voor buitensportmaterialen meestal tussen de 2 en 5 % zal zitten.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

banner 468x60
Terug
Bovenaan