is lams-wol het zelfde als merino-wol?


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Direct op de huid gedragen is lamswol kriebellig voor mij.
Kan ik hetzelfde verwachten van merino wol of is dit huidvriendelijker?
Of is merinowol hetzelfde als lamswol?
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hallo,
Nee merino is wol van een apart schapenras, het Merinoschaap.
deze dieren worden voornamelijk in Nieuw Zeeland gefokt en leveren een hele fijne nauwelijks tot niet kriebelende wol op.
Dat komt onder andere door de hele fijne structuur van deze wol.
Maar de grootste winst die je hebt bij de veel duurdere merino wollen kleding is dat deze niet gaat stinken als je deze een aantal dagen aan hebt tijdens een tocht.
Ik ben zelf ook altijd erg gevoeling voor kriebeltjes en jeuk maar ik draag al weer zo'n 2 jaar nu zonder enig probleem merinowollen onderkleding van Icebreaker.


Yr DDraig Goch

Rob Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Merinowol komt van het Merinoschaap en is dus een ander soort wol dan lamswol. De structuur van de woldraad is veel fijner, waardoor het niet/minder kriebeld. Als je de zoekfunctie gebruikt op de site en zoekt op merinowol zul je zien dat er mensen zijn die niet tegen gewone wol kunnen maar wel tegen merinowol.

EDIT: En Rob is mijn voor :)
 
Nou Ik word ook gek van kriebelige wol etc. direct op de huid. Ik draag meestal, ook in de zomer, de dikkere versie van Odlo. Die is aan de binnenkant wat fleece achtig en toch van nylon. Bovendien stinken deze niet zo snel meer sinds er zilverdraad in is verwerkt.

Afgelopen zomer was ik in Noorwegen. Daar word het merk Devold verkocht. Ook een Merinowol product. Alleen veel goedkoper dan die merken hier. Heel buitensportend Noorwegen loopt er in. Mijn vrouw kocht een paar shirts en was er heel tevreden mee. Ik probeerde er een in de winkel, dikke versie, wollig van binnen. Van het passen had ik het warm en direct kreeg ik de dat kriebelende gevoel weer:-(
Niks voor mij dus maar anderen zweren er bij.:+
 
Ik ben zelf allergisch voor wol (krijg grote rode, jeukende vlekken en bulten van wol; ook als het niet direct op mijn huid komt), maar gelukkig niet voor Ice-breakerproducten. Lekker warm in de winter. Ik weet alleen niet of het door het type wol komt of de behandeling ervan.

Saskia
 
Ai, da's niet prettig.

Maar laat je niet 'gek' maken door de kreet Merinowol. Er is namelijk merinowol en merinowol. Één van de reden dat Icebreaker duurder is dan veel andere producten is dat zij behoorlijk strenger zijn in hun slectie voor wat betreft het wol. Hoe langer de haren, hoe beter de kwaliteit. En Merinowol van Icebreaker heeft hele lange haren :)

Soortgelijke ervaringen overigens sinds kort met onderlaagspul van Sugoi. Is vooral gericht op fietsers, maar ik draag er inmiddel shirts met lange en korte mouwen, boxershorts en sweaters ban: heerlijk!!

Binnenkort maar eens een uitgebreide materiaalbespreking van schrijven, maar daar ben ik zelf dus ook erg positief over.

Raymond
 
Icebreaker schijnt inderdaad een uitgebreid wasprogramma los te laten op hun wol, voordat het verwerkt wordt. Ik heb ooit iets gelezen van een wasprogramma van 7 uur..
 
Als je de zoekfunctie
gebruikt op de site en zoekt op merinowol zul je zien dat er
mensen zijn die niet tegen gewone wol kunnen maar wel tegen
merinowol.


Ik spreek uit ervaring ja. Gewone wol kan bij mij dikke onderhuidse plakkaten geven na de jeuk en voor de koorts. Ik kan er ècht niet tegen, maar draag wel met liefde merino.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan