Isle of Arran Scotland


Status
Niet open voor verdere reacties.
Is er al iemand in de winter (begin januari) naar Arran geweest?
Kan je me misschien wat meer vertellen over de sneeuwkansen en de bewandelbaarheid van de bergen daar? Heeft er iemand misschien al de lus rond Arran gedaan en is dat goed doenbaar? Moet je rekening houden met eb en vloed of valt dat mee? Kan je gemakkelijk een lift krijgen op Arran en passeren er dus veel auto's op de weinige wegen die er zijn?

Alvast bedankt,

Yanick
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ben niet in januari, maar wel in een wat frisse aprilmaand naar Arran geweest en verder vaak in andere delen van Schotland. Op zeeniveau zijn de kansen op sneeuw zo goed als nul. Als bewijs daarvoor bevat iedere Arran-tuin een of meerdere palm-achtige bomen. De Arran Coastal walk (ik denk ten minste dat je die bedoelt) is daarom het hele jaar door goed te doen. Alleen op Goatfell kan wel sneeuw liggen en daar zou ik zonder stijgijzers en pickel niet op gaan als er sneeuw ligt.

De oostelijke pieken op Arran zijn behoorlijk steil en voorzien van scherpe graten, waarvoor je in de zomer al moet klauteren. In de winter moet je daar dus zeker ijsklimmen. De westelijke en zuidelijke heuvels zijn glooiender en ook lager. Als er al sneeuw ligt is daar wel te wandelen, maar moet je uiteraard nog steeds voorzichtig zijn. Mocht je wat meer het binnenland van Arran in willen, dan kan ik je een doorsteek Glen Rosa-Glen Sannox aanraden. De pas daartussenin, The Saddle, is wel behoorlijk steil, dus klauterervaring is geen overbodige luxe. De doorsteek vanaf Lochranza via Glen Iorsa is behoorlijk afgelegen en nergens steil. Maar Glen Iorsa is wel errug vochtig.

Er is zeker behoorlijk getijdeverschil op Arran. Ik weet niet hoeveel, maar voor het wandelen van de Coastal Way zal dat nooit echt een probleem zijn. Pas een beetje op als je gaat wildkamperen, dat niet halverwege de nacht de vloed je tentje binnenstroomt.

Wat betreft vervoer, er rijdt een bus een paar keer per dag het hele eiland rond, dus liften hoeft niet per se. Er rijden genoeg auto's rond, dus liften hoeft ook geen probleem te zijn. Let alleen een beetje op waar je gaat staan, want de rondweg is op veel plekken vrij smal en er is dus niet altijd een goede mogelijkheid om te stoppen voor auto's.

Hier nog eventueel de website van de Arran Coastal Way http://coastalway.co.uk/page/ONE.html

Groeten
Harold
 
Hoi Yanick,

Wat betreft je vraag, sluit ik mij geheel aan bij Harold.

De eerste sneeuwvlokken zijn al gesignaleerd op de Goatfell.
Hier nog een link van de Mountain Weather Information Service voor up to date info aangaande het weer....http://www.mwis.org.uk/areas.php

Let wel als je de ferry neemt van Ardrossan naar Arran of terug, er op het moment een andere ferry timetable geldt. www.calmac.co.uk....hier vind je de ferry tijden.


Ik ben afgelopen weekend nog op Arran geweest. Ik heb het stuk gelopen van Sannox, East Glen Sannox Ridge, Goatfell Brodick.
Het is een afstand van ong 33 km met als hoogste punt de Goatfell 874 mtr. OS map Explorer 361 Isle of Arran.

Zeker aan te raden!

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag, tenslotte ligt Arran zowat in mijn achtertuin!

Volgende week, mocht het weer het toelaten.....nogmaals de Goatfell beklimmen.

Groet Nick
 
Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag, tenslotte ligt Arran zowat in mijn achtertuin!

Wat naar voor je, mijn sympathie heb je...
 
Btw Yanick,

Laat even de exacte datum weten wanneer je richting Arran gaat in januari. Dan probeer ik ff langs te crashen.

Groet Nick
 
Bedankt voor de tips, dit is geweldige info!
Wij gaan daar "rondhangen" van 22 tot 25 januari. Slechts een kort verblijf maar we willen een stukje kust, een beetje munroes en natuurlijk de wiskystokerij aandoen als dat haalbaar is. Of we ons wagen aan het effectief klauteren weet ik nog niet.

Toch bedankt en misschien tot dan!

Yanick
 
Op Arran zijn geen Munro's. De enige eilanden met die dingen zijn Skye en Mull. Gelukkig hebben ze wel andere mooie bergen, die zelfs ook in een categorie vallen. Er zijn Corbetts, Grahams en Marylins. En ook nog bobbels die niet in een categorie vallen, maar toch de moeite van het bewandelen waard zijn.

Veel plezier daar in ieder geval!
Harold
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan