jas en rugzak


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
I

its_me

Guest
ik ben opzoek naar een goede jas die zowel bestand is tegen regen en toch slijtvast is bij het dragen van een rugzak. nu weet ik dat er diverse merken en uitvoeringen zijn maar weet dus niet wat nu wel goed is en niet. ik heb jassen gezien van bijv mammoet en berghaus. en zagen er wel stevig uit. wat is jullie revaring op dit gebied. ik ga van de zomer naar canada en alaska. maar het jaar daarop ga ik naar peru en chili, dus moet de jas een beetje functioneel zijn en licht.

wat betreft de rugzak is eigenlijk het zelfde en ik weet dat hij je goed moet passen, maar dat merk je alleen als je daar een dag mee gelopen hebt, wat is daar jullie ervaring mee? Mijn voorkeur is dat hij goed moet zitten, functioneel moet zijn en waterdicht.

Ik hoop dat jullie me ermee kunnen helpen, pieter
 
Pieter, ik zou je kunnen vertellen wat mijn persoonlijke voorkeur is, en waarom, maar je zegt zelf al dat het allemaal moet passen, en ik kan uiteraard ook niet in je portemonnee kijken.
Mijn advies is om op een rustig moment, bij voorbeeld door de weeks naar een goede buitensport te gaan en je daar uitgebreid voor te laten lichten.
Daar kan je in combinatie met je budget en je wensen vast wel iets vinden wat aan je eisen voldoet.
hth
Rob
Oh, en mocht je nu toch nieuwsgierig zijn geworden:
Jas: The Northface Kichatna Parka
Rugzak: Lowe Alpine met veel bandjes en sluitingen, zou het preciese type even moten opzoeken.
"The article also described several people who got lost with satelite navigation devices. They were able to report their positions as 36.2 North by 17.48 West or whatever, but unfortunately didn't have the faintest idea of what that meant as they hadn't brought maps or compasses, or ,evidently, brains."

Bill Bryson-A walk in the woods

Rob Plas
http://www.twenot.nl
 
De TNF Ama Dablan is een licht (500g) en met 3 lagen Gore-Tex is het stevig genoeg voor een rugzak te dragen. Dit spul is winddicht en waterdicht MAAR: het is niet bedoeld als warme jas. 't ding is perfect als shell over iets warms. Persoonlijk heb ik de TNF Mountain Jacket. Die heeft 2 lagen Gore-Tex met verstevingen op de schouders, speciaal voor het dragen van een rugzak. Net iets meer zakken, een dunne fleeceachtige stof vanbinnen en snowflap. 't weegt dan ook 1kg maar is een stuk warmer (ik draag die het hele jaar zolang het niet te koud is). Met een beetje zoeken (en wat geluk) kan je TNF altijd wel ergens vinden met een mooie korting.

Qua rugzak een tip: liever geen zijzakken of hele kleine. Ademende rugsteunen zijn echt heel prettig. Echt waterdicht is een rugzak nooit (tenzij de hele speciale natuurlijk). Dat los je op door de inhoud in een waterdichte zak te steken. Ortlieb heeft lichtgewicht zakken, Active Leasure is zelfs nog lichter en veel goedkoper maar lang niet zo stevig en verder heb je nog de bekende vuilniszak...

Een rugzak zou je in de winkel met gewichten moeten kunnen uitproberen. Gewoon er een half uurtje mee rondlopen zou je al een idee moeten geven of ie echt goed zit. Een trekkingrugzak is zowiezo wel ergens een 2.5 a 3 kg. Ik heb een Deuter en ben er heel content van. Alleen vanvoor zit er een soort rugzakachtig compartiment dat ik er helaas niet af kan nemen. Mijn vriendin heeft net een nieuwe Lowe Alpine gekocht (haar andere is te klein, verkeerd gekocht door toen niet te testen met gewicht...). Die rugzak heeft geen zijzakken.

Nog vragen?

groetjes,
Jan
 
[laatste wijziging op 12-01-03 om 01:42]Pieter.

Zo te horen ben je heel wat van plan en dan raad ik je aan om kwalitatief goed materiaal te kopen.
Je bent dan wat duurder uit maar het is dan ook wel een stukje betrouwbaarder

Een rugzak is nooit waterdicht.
Daarvoor raad ik je aan een regenhous erbij te kopen.
Die kun je dan ook als flybag gebruiken als je die over de banden van de rugzak doet.

C.M.
D'oude Vos.

(Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Ik weet naar welke streek we gaan).
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan