Jas voor in zomers schotland gezocht


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een jas voor in de zomer, die geschikt moet zijn voor mijn 14 daagse WHW trektocht in Schotland. Mijn "eisen" zijn:

- Houdt de wind goed buiten (belangerijkste eis!)
maar is niet te warm als zomerjack -in schotland-.

- wordt niet meteen kletsnat na een paar spetters, ik neem een poncho mee, maar de jas moet wel redelijk snel kunnen drogen.

- misschien een open deur, maar: lichtgewicht.

- richtprijs: absoluut onder de 120 euro.

Ik zie het voor me dat ik deze jas over mijn t-shirtje draag, of mogelijk over mijn fleecetrui als het koud is.

Ik heb het een en ander over softshell gelezen en kwam deze aanbieding tegen:
http://www.perrysport.nl/product/ou...l-jack-condor/3880_jacks/north-face/zoek_yes/

Ik heb alleen geen idee of dit nou ter vervanging als (fleece)trui dient, of echt als jas is bedoeld...? Ik ben dus echt op zoek naar een jasje voor in zomers schotland, wat de wind 'goed' tegen kan houden.

Ik hoop op wat tips!
 
>wordt niet meteen kletsnat na een paar spetters, ik neem een poncho
>mee, maar de jas moet wel redelijk snel kunnen drogen.

Dan is softshell niets voor jou. Een softshell houdt regen best een tijdje buiten, maar het zal uiteindelijk wel nat worden en dan duurt het heel lang voordat het eindelijk eens droog is. Softshell is meer iets voor tijdens het forenzen en heeft in een outdoor situatie weinig te zoeken. Tenzij je echt winter activiteiten gaat doen als het heel koud en droog is.

Dit zijn een paar hardshells die aan je eisen voldoen:

Berghaus Aquafoil
Vaude Escape Jacket
Lowe Alpine Rush

maar als ik je post nog een keer lees dan ben je toch meer op zoek naar een windstopper. Een ultradun windjasje voldoet trouwens aan al je eisen, maar ik vraag me af of dat nu al wat voor je is. Dan denk ik aan een Montane Featherlite of Rab Neutrino. Beide winddicht, licht waterafstotend en vooral lekker licht. En doordat ze zo dun zijn voegen ze bijna geen warmte toe en dat wil je ook niet want daar heb je je fleece al voor en voor het waterdichte heb je al een poncho.

Als je een windstopper koopt dan kan je fleece trui thuis blijven. Windstopper is wel duur, maar Perry heeft misschien iets dat wel werkt anders kun je misschien bij Decathlon terecht.

Eins
 
Zat eigenlijk net als eins te denken, maar je hebt van een huismerk van Bever zwerfsport ook een aantal van dergelijke jasjes (heb er een paar). Zijn echt niet duur (25 euro ofzo) en wel redelijk, zijn dacht ik van Mallery en Irvine en weegt iets van 125 gram.

Bas
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan