Jullie hulp nodig


Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik ben op zoek naar een slaapzak die een comfort temperatuur heeft van -15 graden.

Nu heb ik via www.outdoor-discounter.de de volgende slaapzakken gevonden die qua prijs betaalbaar zijn.

Zouden jullie je mening eens willen geven welke jullie de geschikste vinden.

Carinthia Lite 1800
Temperatur in °C: Komfort -12° Extrem -24° Gewicht in gramm: 1800 (M) Füllung: GLT Hohlfaser Aussenstoff: Pertex Innenstoff: Pertex bis Körpergrösse: 185 cm (M) oder 200 cm (L)Umfang Schulter/Fuss in cm: 168/115 Packmass in cm: 24 x 44 UPE*: EUR 149,00

Carinthia Lite 2000
Temperatur in °C: Komfort -18° Extrem -30° Gewicht in gramm: 2300 (M) Füllung: GLT Hohlfaser Aussenstoff: Pertex Innenstoff: Pertex bis Körpergrösse: 185 cm (M) oder 200 cm (L)Umfang Schulter/Fuss in cm: 167/120 Packmass in cm: 27 x 56 UPE*: EUR 169,00

Ajungilak Kompakt Winter 180/195
Temperatur in °C: Komfort +15/-15 Extrem -20 Gewicht in gr.: 1530 Füllung: MTI PerformanceAussenstoff: MLT Performance Innenstoff: MLT Performance bis Körpergrösse: 180 cm oder 195 cmUPE*: EUR 159,00

Haglöfs Znooz 20x
Temperatur in °C: Komfort -15 Extrem -20 Gewicht in gramm: 1570 Füllung: DuPont Thermolite Extra Aussenstoff: 33/45D DuPont Tactel mit wasserabweisender Behandlung Innenstoff: 44D DuPont Tactel bis Körpergrösse: 190 cm Packmass in cm: 24 x 46 Masse in cm: 220 x 81/54 UPE*: EUR 139,00

alvast bedankt.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


Ik ga van augustus t/m oktober naar canada (british columbia) om rond te reizen en tochten te maken. Ook ga ik drie weken met bart de haas mee op een outdoor training. Hierbij werd mij aanbevolen om een slaapzak te nemen met een comfort temperatuur van -15 graden.
 
Je gaf aan dat je ermee gaat rondlopen, dus is het gewicht van groot belang. Vallen de twee zwaarste al af.

Ik zou kiezen voor de haglofs. De goedkoopste van die twee, en om de 40 gram verschil zou ik geen 30 euro meer uitgeven.. Vooral de feature van de waterafstotende buitentijk is een leuke extra in die prijsklasse. Hoe lang dat overigens goed blijft vraag ik me af, het is een "behandlung" geweest, dus dat kun je uitwassen... Mocht je er een keer wat regen mee vangen, (wat je bij die cursus van Bart de Haas best kan overkomen) dan blijft ie van binnen misschien wel aardig droog.

Aangezien hier alleen kunstvezelzakken staan neem ik aan dat je dons niet in je selectie meeneemt? Kwetsbaarder voor nattigheid, maar wel lichter bij eenzelfde comforttemperatuur.

Pieter

Beklim dat ding, dan kunnen we daarna tenminste weer aan echte bergsport gaan doen!!
-Bill Tillman in 1923, over de Mount Everest-
 
Hoi Tom,

Zelf heb ik ervaring met de Anjungilak kompakt winter. Destijds aangeschaft om het ook lekker warm te kunnen houden bij temps onder het vriespunt. Tot op zekere hoogte gingt dat ook wel, ben gewoon een koukleum. Toen was de min. confort temp trouwens -12.
Verder is het een slaapzak van een leverancier met tig jaar ervaring, eea is mooi afgewerkt en er zit een handige compressiehoes bij.

Al vrij snel daarna heb ik een donzen slaapzak gekocht omdat ik naar een iets koudere regio ging en ik moet zeggen dat een donzen slaapzak me vele malen beter bevalt:
- minder zweterig (ook als het niet zo koud is). ofwel groter temp-bereik
- lichter
- kleinere pakmaat
- langere levensduur!

Maar goed, ze zijn wel een stuk duurder.

gr. Nanda
suc6 met kiezen
 
Onder militairen die naar de wat koudere regionen in Europa gaan om te oefenen is Ajungilak altijd een populair merk geweest. Ook is een kunstof vulling misschien wat prettiger als het nat zou worden. Suc6:7
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan