jura, vercors of vogezen


Status
Niet open voor verdere reacties.
hey,

volgend weekend vind ons jaarlijks sneeuwschoenwandelweekend (goeie voor scrabble) weer plaats. inmiddels zijn we met 6 personen. we hebben altijd veel in de jura gewandeld. vanwege de vele onbemande hutjes. alleen willen we nu eens een ander gebied aandoen. een aantal van ons hebben ervaring met de vercors, alleen we zijn een beetje huiverig voor het aantal hutjes en de afstand. echter niemand heeft ervaring met de vogezen, nou is mijn vraag of iemand hier dat wel heeft. en eventueel wat routes kan aanraden.
even voor de duidelijkheid, het niveau onderling schilt nogal. het gaat vooral om de gezelligheid. afstand is niet belangrijk. denk dat we per dag gemiddeld +/-10km lopen.

met vriendelijke buitensport groet,

rens janssen
 
Ha Rens,

Ben zelf twee keer in de Vogezen geweest. Heb zelf het plan om volgende winter te gaan sneeuwschoenwandelen, lijkt mij echt een gave ervaring. Dus nu al veel plezier gewenst!

Wat betreft de hutjes vind ik het zelf in de Vogezen tegenvallen. Het zijn vaak schuilhutten waar je niet met z'n zessen in kan liggen. De aanbeveling geeft daarom ook aan: wildkamperen. Dit is goed te doen!

Wel weet ik dat een belgische bezoeker (Ivo?) van dit forum veel ervaring heeft in de Vogezen. Hij heeft zo ver ik weet een lijst van hutten, die te doen zijn. Misschien reageert hij nog wel?

Nogmaals veel plezier!!

Roel

---
http://www.wandelenisleuk.nl
 
Ze hebben jouw al op weg geholpen zie ik.
Hoeveel stapdagen duurt een WE?
Ik zou naar de zuidelijke vogezen gaan.
Goede uitvalsbasis is bv het dorpje St-Maurice-sur-Moselle
of je zet de auto bij rouge gazon (als je bv maar twee stapdagen hebt zou ik voor deze optie kiezen. Je kan de auto gewoon achter laten op de parking van het hotel. Nog een voordeel: het is er relatief vlak)
(hier is een link:http://pagesperso-orange.fr/refuge-du-rouge-gazon/randos.html)
Er zijn tal van goede hutten in deze streek
bv haute bers
rouge gazon
Refuge du Luthier (maar die is beter vanaf St-Maurice-sur-Moselle te bereiken
link:http://pagesperso-orange.fr/sentheim/doller/abris.htm
Tal van verhalen:http://www.hiking-info.net/verslagen/cat/C76/
Heb je nog geen kaarten dan is alles goed te volgen via
http://www.geoportail.fr/

Ivo
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan