Jura


Status
Niet open voor verdere reacties.
Mijn vrouw en ik zijn van plan in juni in de Jura te gaan wandelen. we willen ca. 5 dagen wandelen en dachten aan de Zwitserse Jura. Wie o wie heeft er ervaring met wandelen in dit gebied, met name op de volgende gebieden:
- sneeuw?
- overnachtingsmogelijkheden (we dachten aan een tent);
- hoogteverschillen?
- uitwijkmogelijkheden?
- mooie routes?

Arrien Borst
 
Hoi Arrien,

Ik ben in de kerstvakantie in de zwitserse jura geweest en heb daar een stuk van de haut route du jura gedaan. Vanaf Bierre zijn we richting het zuiden gegaan. echt een prachtige route en heel erg leuk. Er lag toen in dat gebied volop sneeuw en zeker zo rond deze tijd moet er genoeg liggen. De kerst is daar iig niet sneeuwzeker. Je hebt nu iig sneeuwschoenen of langlaufski's nodig. Qua hoogte verschillen is lastig om zo ff aan te geven maar in de sneeuw ligt het iig anders dan gewoon in de zomer. Het klimmen gaat gewoon zwaarder en dalen met sneeuwschoenen natuurlijk ook. met ski's glij je natuurlijk gewoon heerlijk naar beneden. Op het stuk waar wij hebben gelopen zijn legio uitwijkmogelijkheden. Elk klein dorpje heeft bijna een bus en of trein verbinding, maar zodra je in een dorp komt is natuurlijk altijd ook een taxi mogelijk mocht er echt iets aan de hand zijn.

De haut route de jura was dus iig erg mooi en is ook gemarkeerd met een geel met rode ruit (vierkant op ze'n punt)
 

banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Hardloop
banner 468x60
Bovenaan