kampeergelegenheden nabij het airbornepad


Registreer en meld je aan om geen Google-advertenties te zien op het prikbord!
banner 468x60
Status
Niet open voor verdere reacties.
hallo medehikers,
ik heb afgelopen zaterdag het wandelboekje van het airbornepad gekocht. Ik wil dit volgende week in een aantal etappes gaan lopen. Nu viel mij op dat er erg weinig kampeergelegenheden in het boekje zijn opgenomen. Hebben jullie ervaring met het airbornepad? En weten jullie nog kampeergelegenheden aan of nabij het airbornepad waar ik mijn tentje voor de nacht op kan slaan. Ik stel weinig eisen aan de camping.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Ik kan je niet helpen, sorry, integendeel..ik heb er nog nooit van gehoord...
Maar ik heb dus wel heel veel interesse in het hele (britse) Airborne gebeuren, dus kan jij me ietsjes meer vertellen?
Van waar naar waar? Hoeveel kilometer en welke lectuur heb jij het over?

Rob
Yr DDraig Goch

R:Db Plas
http://www.twenot-forums.nl
 
Wanneer het om een tocht met een boekje gaat, is het officieel "Airborne wandelpad Market Garden", van Lommel(Belgie) naar Arnhem, een 220 km.Deze titel dus in de zoekmachine doen!
Er zullen wel de nodige natuurcampings, boerencampings enz. onderweg bestaan maar daar ben ik niet in thuis.
Groeten,
Boelo
 
Aanvulling: gewoon zoeken bij "natuurkampeerterreinen" en bij "SVR" of"kamperen bij de boer". Van beide organisaties kun je voor een paar euro lid worden, maar dat is al kamperend snel weer terugverdiend!
Groeten,
Boelo
 
hoi rob, het is het airbornepad wat gaat van lommel in belgie naar arnhem en het pad beschrijft en bewandeldt de geallieerde tocht ten tijde van de tweede wereldoorlog m.b.t. operatie market garden.de geallieerden kwamen stil te staan bij arnhem. dit bleek inderdaad een brug te ver te zijn.

Het plan was om luchtlandingseenheden in vijandelijk gebied te dropppen die op hun beurt dan weer de belangrijke bruggen in het bezet nederland moesten zien in te nemen. Op die manier onstond er als het ware een geplaveid tapijt waarover de hoofdmacht, die dus in lommel klaar stond, op kon rukken naar het duitste industrieel gebied. Heelaas bleek dit een nobel plan met een slechte afloop.

Ik woon zelf in huissen dat ligt bij arnhem dus hier vinden jaarlijks de vele herdenkingen en evenementen plaats ter herdenking van de slag om arnhem. misschien is het wel leuk om met meerdere te wandelen die ook interesse hebben in het gebeuren van toen? ik wil in ieder geval volgende week waarschijnlijk maandag de start maken met de eerste etappe van deze tocht.
 
Hoi ?????

Je hoef Rob niet te vertellen wa operatie Market Garden was hoor.
Hij kan je er avonden achtereen over vertellen.:) :)

D'Oude Vos.
(Zo, nu een Vosje).
 
Hoi Rob en andere lezer,

Als iniatiefnemer en medemaker van deze schitterende wandelroute wil ik toch even reageren
Het Airbornepad Market garden is een lange afstandwandelpad net als het Pieterpad. jaarlijks wandelen een 3000 mensen dit wandelpad van Lommel naar Arnhem. De wandelaars, die het gehele pad hebben bewandeld ontvangen kunnen hiervoor een oorkonde en een badge ontvangen. De route is gemarkeerd met witte balkje op een groen vlak.
In de wandelgids vindt je achter in de overnachtingsmogelijkheden vanaf blz. 152. De C daar staat is van camping en er staan 21 stuks genoemd langs de route. daarnaast zijn er na het verschijnen van de gids nog vele kamperen bij de Boer en Natuurcampings bijgekomen. Mochten we deze door krijgen worden die op genomen in de lijst op de website www.wandel-olat.org Daar vind je trouwens ook de wijzigingen op de route, stempelposten, B&B enz.
Afgelopen zaterdag verscheen er een volledige pagina in het Eindhovens en in het Brabantsdagblad over dit wandelpad.
Als tip zou ik je aanraden bij Driel de wintervariant te volgen. Deze is wel langer maar daar krijg je ook iets erg mooi voor terug.
Veel plezier op het wandelpad.
Een mocht je een verslag maken op je website of blog dan zetten die we die graag bij de verslagen van het Airbornepad.
Groeten Theo
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Status
Niet open voor verdere reacties.
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan